עיבוד לקטי - lactic process

עיבוד לקטי - lactic process

בתהליך תסיסה לקטית, המגדלים מייצרים סביבה אידיאלית לגידול תרביות לקטובצילוס (lactobacillus), אותם חיידקים המשמשים בייצור חלב והאחראים ליצירת חומצות חלב. עושים זאת על ידי הנחת פרי הקפה, שהוא בעל תכולת סוכר גבוהה, במיכל אנאירובי (ללא חמצן) ומשאירים אותם לתסוס. יש חשיבות מיוחדת לשליטה בתהליך ע"י בדיקה קפדנית של מספר פרמטרים חיוניים עם חיישנים כגון הטמפרטורה, רמת המחצן, ורמת החומציות (pH) כדי לשמר את התנאים המושלמים לחיידקי לקטובצילוס להתרבות ולסגסג ובכך לשלוט בתסיסה.

חומצה פלמיטית - Palmitic Acid

חומצה פלמיטית - Palmitic Acid

חומצה פלמיטית (מוכרת גם בשם חומצה הקסאדקנואית hexadecanoic) היא חומצת השומן הרוויה הנפוצה ביותר שנמצאת בגוף האדם,  בבעלי חיים, בצמחים ובמיקרואורגניזמים. זהו מרכיב עיקרי בשמן דקלים, בבשר, גבינות, חמאה ומוצרי חלב אחרים.
חומצה לינולאית - Linoleic Acid

חומצה לינולאית - Linoleic Acid

חומצה לינולאית (Linoleic acid) היא חומצת שומן רב-בלתי רוויה. החומר הוא נוזל שקוף בטמפרטורת החדר. חומצה לינולאית היא חומצת שומן חיונית, כלומר כזו שיש לקבל במזון משום שהגוף אינו יכול ליצור אותה מחומצות אחרות וזקוק לה בכמה תהליכים ביולוגים. החומצה היא הנצרכת ביותר בתזונה האנושית.
חומצה זרחתית - Phosphoric Acid

חומצה זרחתית - Phosphoric Acid

חומצה זרחתית
חומצה זרחתית (Phosphoric acid) הידועה גם בשם חומצה אורתופוספורית (orthophosphoric acid) היא חומצה חלשה בעלת טעם חמצמץ אך ללא ריח או צבע בלתי דליקה. חומצה זרחתית מסחרית נמכרת כתמיסה כנוזל צמיג עם מים ביחס של 75-85% חומצה זרחתית, או כמוצק גבישי
חומצה מאלית - Malic acid

חומצה מאלית - Malic acid

חומצה מאלית היא תרכובת אורגנית חמוצה והיא החומצה העיקרית בפירות רבים, כולל משמשים, פטל שחור, אוכמניות, דובדבנים, ענבים, אפרסקים, אגסים, שזיפים, וכמובן גם בקפה ובהרבה פירות אחרים בחלקם בריכוז גבוה יותר ובחלקם נמוך יותר כגון הדרים. החומצה תורמת לטעם החמצמץ של הפירות, ומשמשת גם כתוסף מזון ומסומנת במספר E296.
חומצה אצטית - Acetic acid

חומצה אצטית - Acetic acid

חומצה אצטית

חומצה אצטית Acetic acid היא המרכיב העיקרי בחומץ (לכן היא נקראת גם חומצת חומץ) היא תרכובת אורגנית בעלת חשיבות רבה בביולוגיה ובעלת שימושים רבים לאדם, בעיקר בתעשיית המזון, בתעשייה הכימית וגם בענף הניקיון. החומצה מקנה לחומץ את טעמו וריחו האופייניים. 

חומצה לימון (ציטרית)  - Citric acid

חומצה לימון (ציטרית) - Citric acid

junm
חומצת לימון או חומצה ציטרית, Citric acid, נקראת גם מלח לימון היא חומצה אורגנית אשר נמצאת בין השאר בפירות הדר והיא שנותנת לפירות אלו את טעמם החמוץ. 
חומצת חלב (לקטית) - Lactic Acid

חומצת חלב (לקטית) - Lactic Acid

junm
חומצה לקטית הנקראת חומצת חלב, היא חומצה אורגנית. במצב מוצק צבעה לבן (אפשר למצוא אותה במוצרים להסרת אבנית) והיא מתערבבת היטב עם מים. כאשר הוא במצב מומס מקבלים תמיסה חסרת צבע. ניתן למצוא חומצה חלב באופן טבעי וניתן גם לייצר אותה בעזרת סינתזה מלאכותית. ניתן למצוא חומצת חלב באופן טבעי בגוף האדם, בחיות, בפירות, בירקות במוצרי חלב ועוד.
חומצה כלרוגנית - Chlorogenic acid

חומצה כלרוגנית - Chlorogenic acid

חומצה כלורוגנית
חומצה כלורוגנית היא חומר טבעי, המצוי בפולי קפה, בתפוחי-אדמה, בעלי ארטישוק ובצמחים אחרים. לחומצה יש תפקיד חשוב בתהליך חילוף החומרים של הצמחים. טעמה מר.
החומציות בקפה

החומציות בקפה

חומציות בקפה
מאמר זה מנסה להסביר מהי החומציות בקפה ומהיכן היא מגיעה וכמה דרכים לשנות את החומציות שאתם מקבלים במשקה.
המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים

המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים

פולי קפה שמנוניים
המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים שמתם לב שלפעמים נתקלים בפולי קפה נוצצים באור בעוד שפולי קפה אחרים פשוט... לא? יש סיבה והסבר לכך.  למה פולי קפה מב...
SCA - Specialty Coffee אירגון הקפה הייחודי

SCA - Specialty Coffee אירגון הקפה הייחודי

SCA
אירגון הקפה הייחודי (SCA) הוא אירגון מסחרי הבנוי על יסודות של שיתוף וריכוז ידע. המטרה של האירגון הוא לטפח קהילות קפה בכל העולם כדי לתמוך בפעילויות ...
תפוקת המיצוי - EY) Extraction Yield)

תפוקת המיצוי - EY) Extraction Yield)

תפוקת המיצוי
בעת חליטת קפה, המדד העיקרי לכמויות "הקפה" שנשאר בתוך המשקה הוא תפוקת המיצוי. כלומר מדידת כמות הקפה שנספגה במים באחוזים. ניתן למדוד את הנתון הזה בש...
קפה דלגונה מול קפה פראפה - Dalgona coffee VS Frappé coffee

קפה דלגונה מול קפה פראפה - Dalgona coffee VS Frappé coffee

לפני הכל גילוי נאות. עוד בהיותי בצבא, בשנות ה-70 של המאה הקודמת, הכנו משקה המבוסס על נס קפה, קצת מים וסוכר (כצעירים שתינו עם הרבה סוכר) ואז בוחשים,...
6 מכשירי המזיגה מעל - Pour Over הטובים ביותר

6 מכשירי המזיגה מעל - Pour Over הטובים ביותר

Pour Over
למרות שאצלנו קפה פילטר לא עומד במקום הראשון, מסתבר שבהרבה מקומות קפה פילטר הוא מאד פופולרי, בהרבה מסעדות ומלונות ברחבי העולם. שם בדרך כלל משתמשים ...
קפה בשמן זית

קפה בשמן זית

קפה בשמן זית
הקפה החדש בעולם - קפה עם שמן זית המשקה הופיע לראשונה בעולם בכל מיני אתרים קטנים בסוף 2022 ולא זכה לתהודה. עד ש... סטארבאקס איטליה החליטה לפני כמה ח...
יחס קפה למים - מה נכון

יחס קפה למים - מה נכון

הקדמה איזו פשטות יש בחליטת קפה ומנגד איזו מורכבות נדרשת כדי לשלוט בו. במשך שנים גדלנו על קפה נמס או קפה בוץ וכל מה שנדרש מאיתנו זה פשוט להוסיף מים ...
מה זה קפה חליטה קרה ניטרו? (Nitro)

מה זה קפה חליטה קרה ניטרו? (Nitro)

ניטרו
בהגדרה ניטרו הכוונה לחנקן – מהמילה Nitrogen. חנקן הוא גז חסר ריח אדיש מבחינה כימית והוא הגז הנפוץ ביותר בעולם. 78% מהגזים באוויר הם חנקן.   כולנו מ...
קפה לורינה - Laurina Coffee

קפה לורינה - Laurina Coffee

מה זה קפה לורינה? קפה לורינה הוא זן נדיר של קפה ערביקה, עם כמות קפאין נמוכה ביותר, שמקורו באי ראוניון, ליד מדגסקר. זן הלורינה ידוע לעתים קרובות גם ...
קפה אורגני

קפה אורגני

בשנים האחרונות הפך הקפה האורגני לפופולרי מאוד, וחל גידול משמעותי בצריכה והוא כבר שווה למעל 50 מיליארד דולר בעולם. יותר ויותר מותגי קפה מפרסמים את ...
Fair trade coffee

Fair trade coffee

ארגון הקפה סחר הוגן.
ארגון הקפה סחר הוגן. ארגון "סחר הוגן" הוא ארגון היוצר שיתופיות במסחר בן המגדלים לקונים ע"י הקפדה ליצור קפה העומד בסטנדרטים שהוגדרו בארגון. המסחר בא...
רשימת הכתבות במאמרים על קפה

רשימת הכתבות במאמרים על קפה

20-רשימת הכתבות
להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "מאמרים על קפה"  כל הפוסטים נכתבו ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה וצדוק אשר המומחה בק...
מלון מונחים - Glossary

מלון מונחים - Glossary

21-מילון מונחים
מילון מונחים - Glossary כפי שכבר ציינתי הקפה הוא המוצר השני הנסחר בעולם לאחר הנפט, ומטבע הדברים מליוני אנשים, עוסקים בתחום, -- פוסט זה נכתב ע"י שט...
תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

22-תשובות לשאלות נפוצות
אנשים שואלים המון שאלות על קפה, בחרנו חלק גדול מתוך השאלות שנתקלנו בהם ברשתות החברתיות. -- פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ הכותבים הם שלמה שטרן, מ...
איפה יש יותר קפאין: בקליה בהירה או בקליה כהה?

איפה יש יותר קפאין: בקליה בהירה או בקליה כהה?

קליה בהירה או כהה - איפה יש יותר קפאין?
באיזה קפה יש יותר קפאין: בקליה בהירה או בקליה כהה? התשובה - זה תלוי! הגיע הזמן לנפץ את המיתוס הנפוץ ביותר, שקפה בקליה כהה מכיל יותר קפאין מקפה בקלי...
איך מודדים גודל של פולי קפה ירוקים

איך מודדים גודל של פולי קפה ירוקים

איך מודדים גודל של פולי קפה ירוקים
איך מודדים גודל של פולי קפה ירוקים רקע כללי בעולם הקפה הירוק, נהוג לסווג פולי קפה ירוקים בן השאר ע"י גודל הפולים. ראו סיווג קפה השיטה הנהוגה לקביע...
פגמים בפולי קפה

פגמים בפולי קפה

בבית הקליה שלנו אנו מזמינים קפה ירוק. הקפה הירוק האיכותי ביותר, הנקרא קפה ייחודי (specialty coffee) הוא קפה שנבדק ע"י איגוד הקפה הייחודי ומקבל ציון...
עיבוד אנארובי אלכוהולי

עיבוד אנארובי אלכוהולי

Anaerobic Alcoholic Fermentationתסיסה אלכוהולית, המכונה גם תסיסת אתנול, היא תהליך ביולוגי שבו סוכר הופך לאלכוהול ולפחמן דו חמצני. שמרים אחראים לתהל...