מאמרים על קפה

עיבוד לקטי - lactic process
בתהליך תסיסה לקטית, המגדלים מייצרים סביבה אידיאלית לגידול תרביות לקטובצילוס (lactobacillus), אותם חיידקים המשמשים בייצור חלב והאחראים ליצירת חומצות חלב. עושים זאת על ידי הנחת פרי הקפה, שהוא בעל תכולת סוכר גבוהה, במיכל אנאירובי (ללא חמצן) ומשאירים אותם לתסוס. יש חשיבות מיוחדת לשליטה בתהליך ע"י בדיקה קפדנית של מספר פרמטרים חיוניים עם חיישנים כגון הטמפרטורה, רמת המחצן, ורמת החומציות (pH) כדי לשמר את התנאים המושלמים לחיידקי לקטובצילוס להתרבות ולסגסג ובכך לשלוט בתסיסה.

חומצה פלמיטית - Palmitic Acid

חומצה לינולאית - Linoleic Acid

חומצה זרחתית - Phosphoric Acid

חומצה מאלית - Malic acid

חומצה אצטית - Acetic acid
חומצה אצטית Acetic acid היא המרכיב העיקרי בחומץ (לכן היא נקראת גם חומצת חומץ) היא תרכובת אורגנית בעלת חשיבות רבה בביולוגיה ובעלת שימושים רבים לאדם, בעיקר בתעשיית המזון, בתעשייה הכימית וגם בענף הניקיון. החומצה מקנה לחומץ את טעמו וריחו האופייניים.

חומצה לימון (ציטרית) - Citric acid

חומצת חלב (לקטית) - Lactic Acid

חומצה כלרוגנית - Chlorogenic acid

החומציות בקפה

המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים

SCA - Specialty Coffee אירגון הקפה הייחודי

תפוקת המיצוי - EY) Extraction Yield)

קפה דלגונה מול קפה פראפה - Dalgona coffee VS Frappé coffee

6 מכשירי המזיגה מעל - Pour Over הטובים ביותר

קפה בשמן זית

יחס קפה למים - מה נכון

מה זה קפה חליטה קרה ניטרו? (Nitro)

קפה לורינה - Laurina Coffee

קפה אורגני

Fair trade coffee

רשימת הכתבות במאמרים על קפה

מלון מונחים - Glossary

תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

איפה יש יותר קפאין: בקליה בהירה או בקליה כהה?

איך מודדים גודל של פולי קפה ירוקים

פגמים בפולי קפה
