עם המבחר העצום של שטרנ'ס קפה, של פולי קפה ירוקים מובחרים, זה ממש מאתגר להחליט אילו מהם מתאימים לטעמכם האישי ולהעדפות הקלייה שלכם, ואלו אתם לא אוהבים. במיוחד לכל מי שמתחיל לקלות קפה בבית. אנחנו רוצים להפוך את חווית הקלייה הביתית עבורכם קלה ומהנה - כך שבנוסף למכירת פולי הקפה נוכל לעזור לכם ולספק הערות על תהליך הקלייה וכיצד לבצע טעימות מדויקות ומפורטות לסוגי הקפה השונים שלנו, יש לנו גם שלל מאמרים מעולים בנושאי טעם ופולי קפה ובנוסף עצות ספציפיות לקולי קפה מתחילים!
קולי קפה בייתים רבים בוחרים קפה על בסיס אזורי הקפה האהובים עליהם, או זנים אקזוטיים יוצאי דופן, או שיטות עיבוד ספציפיות שיוצרות את פרופיל הטעם המועדף עליהם. אם אתם רק מתחילים בהרפתקה של עולם הקפה הירוק, אנו ממליצים להתחיל עם קפה הבסיסי ברזיל סרדו. קפה מאוזן נוח לקלייה, וניתן לקלות אותו ברמות שונות של קליה וללמוד בצורה הטובה ביותר את השפעת רמת הקלייה על הטעם.
ההמלצה שלנו היא לקלות 150 גרם כל פעם.
- פעם ראשונה לקלות קלייה בהירה, להפסיק מיד איך ששומעים את הפיצוץ הראשון.
- פעם שניה לקלות קלייה בינונית, להפסיק בסיום הפיצוץ הראשון.
- פעם נוספת להפסיק כשמתחיל הפיצוץ השני. (אם אתם לא שומעים את הפיצוץ השני, תפסיקו כעבור דקה אחרי הפיצוץ הראשון, או כאשר אתם רואים שמתחיל לצאת שמן על פולי הקפה.
- פעם נוספת ואחרונה אנו ממליצים לקלות קליה כהה. חצי דקה אחרי הפיצוץ השני או דקה יותר מהקלייה הקודמת.
לאחר שקליתם את הפולים, תטעמו אותם ותבינו איזה סוג קליה מתאימה לכם? קליה בהירה או כהה.
צריך לזכור שבקלייה בהירה משמרים את החומציות ואת הטעמים העדינים, ובקלייה כהה מדגישים את טעמי סוכר העשירים ופרופיל טעם מעושן ומתוק וגוף קרמי של הקפה.
עכשיו, לאחר שהחלטתם איזה קלייה אתם אוהבים יהיה קל יותר להתקרב לקפה שיתאים לכם.
אם אהבתם קליה בהירה – ייתכן שפולי קפה מזן הרובוסטה לא בשבילכם. (כדאי שתטעמו, אבל סביר להניח שזה לא יערב לחך שלכם) במקרה זה אנו ממליצים לנסות 3 סוגי קפה ערביקה מעולים שמתאימים מאד לקלייה בהירה.
- ערביקה פירותית מדרום אמריקה גואטמלה אנטיגואה
- ערביקה פרחונית, יינית מאפריקה אתיופיה יירגשף.
- ערביקה אדמתית קלוסי מאינדונזיה שבאסיה
לאחר שתקלו כל אחד מהם בקליה בהירה כפי שאתם אוהבים תרגישו את ההבדלים בין האזורים השונים בעולם. עכשיו תוכלו לדייק יותר בסוג הקפה שאתם נהנים ממנו.
לעומת זאת אם אהבתם קלייה כהה, הייתי ממליץ לנסות 3 סוגי קפה מעולים שמתאימים לקלייה כהה.
- רובוסטה עוצמתית – קאפי רויאל
- ערביקה פירותית מדרום אמריקה קולומביה
- ערביקה יינית מאפריקה אתיופיה דג'ימה.
לאחר שתקלו כל אחד מהם לחוד בקלייה כהה הייתי ממליץ לנסות שתי תערובות
- תערובת 1 המכילה 20% רובוסטה, 40% קולומביה, 40% אתיופיה
- תערובת 2 המכילה 50% רובוסטה, 25% קולומביה, 25% אתיופיה
בנקודה זו תוכלו לדעת את היחס שלכם לרובוסטה. האם אתם אוהבים הרבה רובוסטה בתערובת שלכם או שטעמו פחות מדבר אליכם.
בנקודה זו תוכלו להתחיל לקלות קפה ממדינות מהאזור שיותר מתקרב לטעם שלכם.
עכשיו אתם מוכנים לנסות סוגי קפה אחרים. נסו קפה ממדינות שונות ונסו להבחין בטעמים השונים. האם שתיתם קפה מעושן, חריף, פרחוני, אגוזי, הדרי, דבש? סקרנים לגלות יותר. מוזמנים. אנחנו פה לעזרה.
בסופו של דבר רק אתם תחליטו מה טעים לכם.
תוכלו לבחור ממגוון פולי הקפה הירוקים שבחנות, שמשתנים מידי תקופה בהתאם ליבוא..
אם אתם מחפשים קפה מאוד מסוים או סתם רוצים לשוחח על קפה ירוק משובח - התקשרו אלינו! אנחנו אוהבים לדבר על קפה.