בדיקות ריח יכולות לכלול זיהוי תרכובות ארומטיות ספציפיות הקיימות בקפה, כגון תווים פירותיים, פרחוניים, אגוזים, אדמתיים, שוקולדי וכו'.
הארומה של הקפה יכולה להוות אינדיקטור לאיכותו. פולי קפה טריים ואיכותיים יהיו בעלי ארומה מורכבת ונעימה, בעוד שלפולים מיושנים או באיכות נמוכה עשוי להיות ריח חלש או לא נעים.
להבדיל בין מקורות קפה שונים: לפולי קפה שונים מאזורים שונים יש לרוב פרופילי ארומה ברורים. בדיקות ריח יכולות לסייע בזיהוי מאפיינים אזוריים אלה.
בסך הכל, מבחני ריח זהו כלי חשוב ורב ערך, עבור אנשי מקצוע וחובבי קפה, הן, לאימון ועידון החך שלהם והן להבנה והערכת הארומה של הקפה. הם יכולים לשמש כדי להעריך את איכות הקפה, לזהות מקורות קפה שונים ולפתח הבנה יותר מדויקת של פרופיל הטעמים המורכב של קפה.
כדי להקל על אנשי המקצוע קימות ערכות ריח המאפשרות לדייק במבחני השוואה.
הערכה המקובלת ביותר בעולם כסטנדרט איכותי, היא ערכת ריחות הארומה של חברת הריחות הצרפתית Le Nez du המפתחת ערכות ריח גם ליין, ומשקאות אלכוהוליים כגון ויסקי, בורבון ועוד.
ערכת הקפה כוללת 36 בקבוקונים של ריחות ארומה, העשויים (או עלולים) להיות בקפה, וחוברת מאד מפורטת של כל ארומה וארומה.
אנו כמובן מחזיקים ערכה כזו.
למי שמעוניין ניתן לרכוש את הערכה בקישור.