עולם האספרסו

חומצה כינית - Quinic Acid
חומצה כינית (או קווינית) זהו מוצק חסר צבע שניתן להפיקו ממקורות צמחיים. חומצה כינית מעורבת בחומציות של הקפה.

אספרסו עם ניירות סינון Aeropress
במאי 2019 הציג סקוט ראו (Scott Rao) את הרעיון לפילטר נייר מעל ומתחת לעוגיית הקפה כדי לקבל עד 25% יותר מיצוי
נסו את זה. הכינו אספרסו עם ניירות סינון...

השפעה של חלקיקי קפה קטנים "זעירים" על האספרסו Fines
חלקי טחינה זעירים (Fines שאקרא להם מעתה "פיינס") הם החלקיקים הקטנים ביותר שנוצרים כאשר טוחנים קפה. אפשר להגדיר אותם באופן כללי כחלקיקים בקוטר של פח...

מדוע עוגית האספרסו נשארת דבוקה לראש החליטה?
לפעמים כשמוציאים את ידית החליטה, לאחר הכנת אספרסו, ורוצים להשליך את העוגיה לפח הריקון, מסתבר, שעוגית האספרסו נדבקת לראש החליטה ולא נשארת בתוך ידית ...

10 השיפורים הקטנים באספרסו
ההבדל הקטן שעושה את השינוי.
חבר שלי ואני קנינו את אותה מכונת אספרסו, מכונה מקצועית עם 2 דוודים, ואותה מטחנה עם סכינים 64 וטיימר. אנחנו שותים זה אצ...

Blooming בלומינג (ספיגה ראשונית)
כשמדברים על Blooming התרגום החופשי פריחה או לבלוב עושה לדעתי עוול לרעיון, וחשבתי מהי המילה הנכונה הכי פשוט בכתיבה באותיות עבריות "בלומינג".
הי
הב...

עולם הסלסלות
לפני הכל - אני משתמש במילה "סלסלה" למוצר הנקרא ברשת Basket, לפעמים קוראים לו פילטר, או מסננת, או רשת. ולמילה "רשת פיזור" למוצר שנקרא ברשת Shower (מ...

VST
חברת VST Inc נחשבת למותג ידוע ומפורסם בעולם האספרסו, במיוחד בקרב חובבי הקפה היחודי (Specialty Coffee).
החברה מייצרת סלסלות בדיוק גבוה וכן מוצרים ...

זני הקפה - Coffee Varieties
חבר טוב שלי אמר פעם כל החיים לומדים בסוף מתים טיפשים. ואני במרום גילי חייב לציין שכל הזמן אני לומד עוד ועוד.
סיפרנו לכם אין משפיע עיבוד הקפה על הטע...

RDT - ריסוס טרום טחינה
RDT Ross Droplet Technique ריסוס פולי הקפה בתרסיס מים
RDT או 'טכניקת הריסוס של רוס' מתייחסת לריסוס כמות קטנה של מים על הקפה לפני הטחינה בטחינת מנה...

WDT
אם אתם חדשים בעולם האספרסו, או אם אתם ותיקים שנאבקים לקבל את האספרסו המושלם. יכול להיות שידית הסיכות WDT עשויה להיות התשובה לבעיות שלכם.
WDT הם ראש...

ראש חליטה רווי (Saturated Group Head)
אחת מהבעיות הידועות במכונות אספרסו היא הטמפרטורה האמיתית של המים החולטים את הקפה. במכונות עם מחליף חום קשה לדייק בטמפרטורת החליטה. לעומת זאת במכונו...

The Rainforest Alliance
ברית יערות הגשם (The Rainforest Alliance)
ארגון לא-ממשלתי בינלאומי (Non-Governmental Organization NGO) עם צוותים בלמעלה מ-20 מדינות המפעילים פעילו...

IMS
I.M.S. היא יצרנית היסטורית של סלסלות, רשתות פיזור (Shower) ואביזרים למכונות קפה אספרסו שבסיסה בטורה ד'יסולה, פאביה. (Torre d’isola, Pavia) סמוך למ...

תיעול - Channeling
לאחרונה דובר רבות על תיעול Channeling כמה הוא פוגע באיכות האספרסו שאנו חולטים.
אז מהו אותו Channeling? (אפשר להשתמש במינוח בעברית כמו תיעול מהמילה ...

אייריש קופי – Irish Coffee
אייריש קופי – Irish Coffee - משקה המכיל קפה ואלכוהול, שהומצא ע"י ג'ו שרידאן (Joe Sheridan), שף שעבד בנמל התעופה הימי פוינס (Foynes) שבאירלנד. בתקופ...

מה ההבדל בין קפה קלוי בהיר לקפה קלוי כהה
האם שמתם לב שניתן למצוא המון סוגי קפה? יש קפה עם טעם חמצמץ ופירותי ויש קפה עם טעם עמוק מתקתק שוקולדי משהו. לחלקם בכלל יש טעם של טוסט קלוי, לחלקם מר...

רשימת הכתבות בעולם האספרסו
להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "עולם האספרסו" כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג. אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נ...

סלסלת לחץ מול סלסלה רגילה
לא פעם נכנס אלינו לחנות לקוח, ושואל אותי אם אוכל להסביר לו מה ההבדל בין מכונה שעולה פחות מאלף ש"ח למכונה מקצועית שעולה מעל אלפיים ש"ח ולפעמים אף מע...

קסקרה - Cascara
מאז התגברות המגמה של קפה פילטר במזיגה ישירה (pour-over) וקפה בחליטת פלנג'ר ובמקביל הגידול הגובר לתה, ענפי הקפה הייחודיים (specialty coffee) והתה עב...

מיצוי הקפה - Coffee Extraction
מיצוי הקפה או כפי שאנו קוראים לו Coffee Extraction הוא חלק בחליטת הקפה בו המים החמים פוגשים את הקפה הטחון וסופגים ממנו את מרכיבי הטעם כדי להפיק לנ...

מהו האספרסו
מהו אספרסו? האספרסו הוא משקה המתקבל מהעברת מים חמים בטמפרטורת חליטה הקרובה ל-900C בלחץ הקרוב ל-10 אטמוספרות דרך קפה טחון "הסוחטים" מהקפה את השמנים ...

משקאות הקפה מבוססות אספרסו
עולם משקאות הקפה הפך בשנים האחרונות למורכב ביותר, הופיעו עשרות משקאות חדשים, עם וורסיות שונות לכל משקה ומשקה. גם אם נרצה להכין רשימת משקאות היא לא ...

מה משפיע על טעם האספרסו
על טעם האספרסו משפיעים גורמים רבים. החל מסוג הקפה ועד למי שמכין את הקפה. להלן חלק מהמרכיבים שמשפיעים על טעם האספרסו:
הקפה - מדינת הגידול / אזור ה...

הניסוי המדהים של ארבעת הכוסות
אחת מהדרכים שבה אפשר להדגים בצורה פשוטה את מגוון הטעמים העצום באספרסו היא שיטת ארבעת הספלים. הכינו מראש ארבעה סיפלי אספרסו. הפעילו את המכונה והכינו...

השפעת הטמפרטורה על טעם האספרסו
איך משפיע טמפרטורת החליטה על טעם האספרסו?
לא אחת אני נשאל מה ההבדל בין מכונה קטנה עם מערכת חימום פנימית פשוטה, מול מכונה מקצועית עם מערכת בקרת טמפר...

שאלות הכוונה לרוכשי מכונת אספרסו ביתית
מה חשוב בבחירת מכונת אספרסו לבית - שאלות ההכוונה. זהו, נפלה ההחלטה לרכוש מכונת אספרסו. עכשיו אנו עומדים משתאים לנוכח שפע המכונות שבשוק ולא יודעים ...

סוגי מכונות אספרסו
כדי להכין אספרסו יש להזרים מים חמים בטמפרטורה של כ-90 מעלות צלזיוס בלחץ של 9-10 בר על קפה טחון. כדי לעשות זאת נדרשים מים חמים מצד אחד, מקור לחץ שיכ...