טחינת פולי קפה לעובי אופטימלי

טחינת פולי קפה לעובי אופטימלי

גודל הטחינה ממלא תפקיד חשוב במיצוי הטעם הטוב ביותר מפולי הקפה. כמובן יש הבדל ברמת הטחינה בין פילטר לאספרסו ועל כך כתבתי מאמר מאד מפורט המסביר את ה...
Conti Valerio S.r.l.

Conti Valerio S.r.l.

Conti Valerio S.r.l. היא חברה מבוססת בערבון מוגבל (Società a responsabilità limitata) שנוסדה בשנת 1920 על ידי אורליו קונטי בפירנצה, איטליה. לחברה מ...
LX ITALIA

LX ITALIA

"LX Italia" היא מותג חדש יחסית של מטחנות קפה יוקרתיות לחובבי קפה ביתיים. המותג הושק בשנת 2023 על ידי החברה   Conti Valerio Srl, . חברה איטלקית עם נ...
רשת העוגיה - Puck Screen

רשת העוגיה - Puck Screen

מה זה רשת עוגיה (Puck Screen) ולמה צריכים אותו בהכנת אספרסו ?  פאק סקרין, או רשת עוגיה (לפעמים קוראים לו גם מסנן פיזור או (tamper screen) זו דיסקית...
Sanremo

Sanremo

חברת Sanremo נוסדה על ידי משפחת דה סורדי לפני למעלה מעשרים שנה בטרוויזו, ליד ונציה איטליה. כיום החברה פעילה בחמש יבשות ולמעלה מ-70 מדינות ברחבי העו...
Fiamma

Fiamma

חברה שהוקמה בשנת 1977 ע"י נלסון סרה בפורטוגל. החברה הייתה הראשונה שייצרה בפורטוגל מכונות אספרסו במהלך השנים החברה התפתחה ויצרה דגמים רבים שמוכרים ב...

מסר אוקטובר

חרבות ברזל
אספרסו רומנו - משקה איטלקי אקזוטי

אספרסו רומנו - משקה איטלקי אקזוטי

אספרסו רומנו זו גרסה ייחודית איטלקית לאספרסו המסורתי, המוגש עם פלח לימון, או פיסת קליפת לימון. המשקה משלב את הטעם החזק של האספרסו עם טוויסט עז של לימון וכפית של סוכר.
חומצה כינית - Quinic Acid

חומצה כינית - Quinic Acid

חומצה כינית (או קווינית) זהו מוצק חסר צבע שניתן להפיקו ממקורות צמחייםחומצה כינית מעורבת בחומציות של הקפה.

אספרסו עם ניירות סינון Aeropress

אספרסו עם ניירות סינון Aeropress

נייר על בפורטהפילטר
במאי 2019 הציג סקוט ראו (Scott Rao) את הרעיון לפילטר נייר מעל ומתחת לעוגיית הקפה כדי לקבל עד 25% יותר מיצוי נסו את זה. הכינו אספרסו עם ניירות סינון...
ההשפעה של חלקיקי קפה קטנים "ריסיסים" על האספרסו (Fines)

ההשפעה של חלקיקי קפה קטנים "ריסיסים" על האספרסו (Fines)

חלקי טחינה זעירים (Fines בלעז, אקרא להם מעתה "רסיסים") הם החלקיקים הקטנים ביותר שנוצרים כאשר טוחנים קפה. אפשר להגדיר אותם באופן כללי כחלקיקים בקוטר של פחות מ-100 מיקרון, או כל חלקיק הקטן מרוב החלקיקים הטחונים, או כחלקיקים זעירים שנשרו במהלך הטחינה משברי חלקיקים שנשברו.
מדוע עוגית האספרסו נשארת דבוקה לראש החליטה?

מדוע עוגית האספרסו נשארת דבוקה לראש החליטה?

עוגיה דבוקה
לפעמים כשמוציאים את ידית החליטה (Portafilter), לאחר הכנת אספרסו, מגלים שעוגית האספרסו נדבקת לראש החליטה ולא נשארת בתוך ידית החליטה. במאמר זה נשתדל ...
10 השיפורים הקטנים באספרסו

10 השיפורים הקטנים באספרסו

ההבדל הקטן שעושה את השינוי. חבר שלי ואני קנינו את אותה מכונת אספרסו, מכונה מקצועית עם 2 דוודים, ואותה מטחנה עם סכינים 64 וטיימר. אנחנו שותים זה אצ...
Blooming בלומינג (ספיגה ראשונית)

Blooming בלומינג (ספיגה ראשונית)

כשמדברים על Blooming התרגום החופשי פריחה או לבלוב עושה לדעתי עוול לרעיון, וחשבתי מהי המילה הנכונה הכי פשוט בכתיבה באותיות עבריות "בלומינג". הי  הב...
עולם הסלסלות

עולם הסלסלות

סלסלות
לפני הכל - אני משתמש במילה "סלסלה" למוצר הנקרא ברשת Basket, לפעמים קוראים לו פילטר, או מסננת, או רשת. ולמילה "רשת פיזור" למוצר שנקרא ברשת Shower (מ...
VST

VST

VST
חברת VST Inc נחשבת למותג ידוע ומפורסם בעולם האספרסו, במיוחד בקרב חובבי הקפה היחודי (Specialty Coffee). החברה מייצרת סלסלות בדיוק גבוה וכן מוצרים ...
זני הקפה - Coffee Varieties

זני הקפה - Coffee Varieties

חבר טוב שלי אמר פעם כל החיים לומדים בסוף מתים טיפשים. ואני במרום גילי חייב לציין שכל הזמן אני לומד עוד ועוד. סיפרנו לכם איך משפיע עיבוד הקפה על הטע...
RDT - ריסוס טרום טחינה

RDT - ריסוס טרום טחינה

RDT Ross Droplet Technique  ריסוס פולי הקפה בתרסיס מים RDT או 'טכניקת הריסוס של רוס' מתייחסת לריסוס כמות קטנה של מים על הקפה לפני הטחינה בטחינת מנה...
WDT

WDT

WDT
אם אתם חדשים בעולם האספרסו, או אם אתם ותיקים שנאבקים לקבל את האספרסו המושלם. יכול להיות שידית הסיכות WDT עשויה להיות התשובה לבעיות שלכם. WDT הם ראש...
ראש חליטה רווי (Saturated Group Head)

ראש חליטה רווי (Saturated Group Head)

אחת מהבעיות הידועות במכונות אספרסו היא הטמפרטורה האמיתית של המים החולטים את הקפה. במכונות עם מחליף חום קשה לדייק בטמפרטורת החליטה. לעומת זאת במכונו...
The Rainforest Alliance

The Rainforest Alliance

ברית יערות הגשם (The Rainforest Alliance) ארגון לא-ממשלתי בינלאומי (Non-Governmental Organization NGO)  עם צוותים בלמעלה מ-20 מדינות המפעילים פעילו...
IMS

IMS

IMS
I.M.S. היא יצרנית היסטורית של סלסלות, רשתות פיזור (Shower) ואביזרים למכונות קפה אספרסו שבסיסה בטורה ד'יסולה, פאביה. (Torre d’isola, Pavia) סמוך למ...
תיעול - Channeling

תיעול - Channeling

תיעול - Channeling
לאחרונה דובר רבות על תיעול Channeling כמה הוא פוגע באיכות האספרסו שאנו חולטים. אז מהו אותו Channeling? (אפשר להשתמש במינוח בעברית כמו תיעול מהמילה ...
אייריש קופי – Irish Coffee

אייריש קופי – Irish Coffee

אייריש קופי
אייריש קופי – Irish Coffee - משקה המכיל קפה ואלכוהול, שהומצא ע"י ג'ו שרידאן (Joe Sheridan), שף שעבד בנמל התעופה הימי פוינס (Foynes) שבאירלנד. בתקופ...
קליה בהירה מול כהה

מה ההבדל בין קפה קלוי בהיר לקפה קלוי כהה

ההבדל בין קליה בהירה לכהה
האם שמתם לב שניתן למצוא המון סוגי קפה? יש קפה עם טעם חמצמץ ופירותי ויש קפה עם טעם עמוק מתקתק שוקולדי משהו. לחלקם בכלל יש טעם של טוסט קלוי, לחלקם מר...
רשימת הכתבות בעולם האספרסו

רשימת הכתבות בעולם האספרסו

11-רשימת הכתבות בעולם האספרסו
להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "עולם האספרסו"  כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג.  אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נ...
סלסלת לחץ מול סלסלה רגילה

סלסלת לחץ מול סלסלה רגילה

סלסלת לחץ מול סלסלה רגילה
לא פעם נכנס אלינו לחנות לקוח, ושואל אותי אם אוכל להסביר לו מה ההבדל בין מכונה שעולה פחות מאלף ש"ח למכונה מקצועית שעולה מעל אלפיים ש"ח ולפעמים אף מע...
קסקרה - Cascara

קסקרה - Cascara

קסקרה - Cascara
מאז התגברות המגמה של קפה פילטר במזיגה ישירה (pour-over) וקפה בחליטת פלנג'ר ובמקביל הגידול הגובר לתה, ענפי הקפה הייחודיים (specialty coffee) והתה עב...