עולם האספרסו
ההבדלים בין Micra ל-Mini במכונות לה מרזוקו
מכונות האספרסו של La Marzocco הן המיקרה והן המיני, שתיהן מכונות אספרסו איכותיות עם 2 דוודים המיועדות לשימוש ביתי, אך הן עונות על צרכים והעדפות מעט שונות.
בעוד שהמיקרה היא הקטנה יותר ומיועדת לשימוש ביתי בלבד, המיני הגדולה והחזקה יותר יכולה להתאים לשימוש ביתי וגם לשימוש מסחרי בסיסי כגון פיצוציות, מסעדות וכו'
תכנות כמות המים במנת קפה באוסקר 2
להלן הוראות כיצד לקבוע את כמות המנה בלחיצה על כפתור ההפעלה במכונת Nuova Simonelli Oscar IIתכנות כמות המים במנת קפהכדי להיכנס למצב תכנות יש לפעול כד...
לחץ בדוד הקיטור מול הטמפרטורה
ברוב מכונות האספרסו המקצועיות יש שעון המציג את לחץ הדוד. מה מציג השעון ולמה?שעון לחץ הדוד מראה את לחץ הקיטור בתוך הדוד. הלחץ הוא בדרך כלל בין 0.9 ...
מטחנה עם RPM משתנה - למי זה מיועד
עולם הקפה, לפחות לדעתי, בנוי מטרנדים. אחת לכמה ימים מופיע מוצר חדש או טכנולוגיה חדשה, שמציף את המדיה ולאחר מכן את השוק. זה מתחיל בהמון מאמרים, סקי...
איך להיות מדורג Q מוסמך
מדרגי איכות קפה, אלו שמעניקים לקפה את הציון, נקראים מדרגי Q.
קפה שקיבל ציון מעל 80 נחשב לקפה איכותי יותר וכמובן שהמחירו עולה. וככול שהציון גבוה יותר המחיר מאמיר.
כיצד הופך חובב קפה למדרג Q בכתבה הבאה
טחינת פולי קפה לעובי אופטימלי
גודל הטחינה ממלא תפקיד חשוב במיצוי הטעם הטוב ביותר מפולי הקפה. כמובן יש הבדל ברמת הטחינה בין פילטר לאספרסו ועל כך כתבתי מאמר מאד מפורט המסביר את ה...
Conti Valerio S.r.l.
Conti Valerio S.r.l. היא חברה מבוססת בערבון מוגבל (Società a responsabilità limitata) שנוסדה בשנת 1920 על ידי אורליו קונטי בפירנצה, איטליה. לחברה מ...
LX ITALIA
"LX Italia" היא מותג חדש יחסית של מטחנות קפה יוקרתיות לחובבי קפה ביתיים. המותג הושק בשנת 2023 על ידי החברה Conti Valerio Srl, . חברה איטלקית עם נ...
רשת העוגיה - Puck Screen
מה זה רשת עוגיה (Puck Screen) ולמה צריכים אותו בהכנת אספרסו ?
פאק סקרין, או רשת עוגיה (לפעמים קוראים לו גם מסנן פיזור או (tamper screen) זו דיסקית...
Sanremo
חברת Sanremo נוסדה על ידי משפחת דה סורדי לפני למעלה מעשרים שנה בטרוויזו, ליד ונציה איטליה. כיום החברה פעילה בחמש יבשות ולמעלה מ-70 מדינות ברחבי העו...
Fiamma
חברה שהוקמה בשנת 1977 ע"י נלסון סרה בפורטוגל. החברה הייתה הראשונה שייצרה בפורטוגל מכונות אספרסו
במהלך השנים החברה התפתחה ויצרה דגמים רבים שמוכרים ב...
אספרסו רומנו - משקה איטלקי אקזוטי
אספרסו רומנו זו גרסה ייחודית איטלקית לאספרסו המסורתי, המוגש עם פלח לימון, או פיסת קליפת לימון. המשקה משלב את הטעם החזק של האספרסו עם טוויסט עז של לימון וכפית של סוכר.
חומצה כינית - Quinic Acid
חומצה כינית (או קווינית) זהו מוצק חסר צבע שניתן להפיקו ממקורות צמחיים. חומצה כינית מעורבת בחומציות של הקפה.
אספרסו עם ניירות סינון Aeropress
במאי 2019 הציג סקוט ראו (Scott Rao) את הרעיון לפילטר נייר מעל ומתחת לעוגיית הקפה כדי לקבל עד 25% יותר מיצוי
נסו את זה. הכינו אספרסו עם ניירות סינון...
ההשפעה של חלקיקי קפה קטנים "ריסיסים" על האספרסו (Fines)
חלקי טחינה זעירים (Fines בלעז, אקרא להם מעתה "רסיסים") הם החלקיקים הקטנים ביותר שנוצרים כאשר טוחנים קפה. אפשר להגדיר אותם באופן כללי כחלקיקים בקוטר של פחות מ-100 מיקרון, או כל חלקיק הקטן מרוב החלקיקים הטחונים, או כחלקיקים זעירים שנשרו במהלך הטחינה משברי חלקיקים שנשברו.
מדוע עוגית האספרסו נשארת דבוקה לראש החליטה?
לפעמים כשמוציאים את ידית החליטה (Portafilter), לאחר הכנת אספרסו, מגלים שעוגית האספרסו נדבקת לראש החליטה ולא נשארת בתוך ידית החליטה.
במאמר זה נשתדל ...
10 השיפורים הקטנים באספרסו
ההבדל הקטן שעושה את השינוי.
חבר שלי ואני קנינו את אותה מכונת אספרסו, מכונה מקצועית עם 2 דוודים, ואותה מטחנה עם סכינים 64 וטיימר. אנחנו שותים זה אצ...
Blooming בלומינג (ספיגה ראשונית)
כשמדברים על Blooming התרגום החופשי פריחה או לבלוב עושה לדעתי עוול לרעיון, וחשבתי מהי המילה הנכונה הכי פשוט בכתיבה באותיות עבריות "בלומינג".
הי
הב...
עולם הסלסלות
לפני הכל - אני משתמש במילה "סלסלה" למוצר הנקרא ברשת Basket, לפעמים קוראים לו פילטר, או מסננת, או רשת. ולמילה "רשת פיזור" למוצר שנקרא ברשת Shower (מ...
VST
חברת VST Inc נחשבת למותג ידוע ומפורסם בעולם האספרסו, במיוחד בקרב חובבי הקפה היחודי (Specialty Coffee).
החברה מייצרת סלסלות בדיוק גבוה וכן מוצרים ...
זני הקפה - Coffee Varieties
חבר טוב שלי אמר פעם כל החיים לומדים בסוף מתים טיפשים. ואני במרום גילי חייב לציין שכל הזמן אני לומד עוד ועוד.
סיפרנו לכם איך משפיע עיבוד הקפה על הטע...
RDT - ריסוס טרום טחינה
RDT Ross Droplet Technique ריסוס פולי הקפה בתרסיס מים
RDT או 'טכניקת הריסוס של רוס' מתייחסת לריסוס כמות קטנה של מים על הקפה לפני הטחינה בטחינת מנה...
WDT
אם אתם חדשים בעולם האספרסו, או אם אתם ותיקים שנאבקים לקבל את האספרסו המושלם. יכול להיות שידית הסיכות WDT עשויה להיות התשובה לבעיות שלכם.
WDT הם ראש...
ראש חליטה רווי (Saturated Group Head)
אחת מהבעיות הידועות במכונות אספרסו היא הטמפרטורה האמיתית של המים החולטים את הקפה. במכונות עם מחליף חום קשה לדייק בטמפרטורת החליטה. לעומת זאת במכונו...
The Rainforest Alliance
ברית יערות הגשם (The Rainforest Alliance)
ארגון לא-ממשלתי בינלאומי (Non-Governmental Organization NGO) עם צוותים בלמעלה מ-20 מדינות המפעילים פעילו...
IMS
I.M.S. היא יצרנית היסטורית של סלסלות, רשתות פיזור (Shower) ואביזרים למכונות קפה אספרסו שבסיסה בטורה ד'יסולה, פאביה. (Torre d’isola, Pavia) סמוך למ...
תיעול - Channeling
לאחרונה דובר רבות על תיעול Channeling כמה הוא פוגע באיכות האספרסו שאנו חולטים.
אז מהו אותו Channeling? (אפשר להשתמש במינוח בעברית כמו תיעול מהמילה ...
אייריש קופי – Irish Coffee
אייריש קופי – Irish Coffee - משקה המכיל קפה ואלכוהול, שהומצא ע"י ג'ו שרידאן (Joe Sheridan), שף שעבד בנמל התעופה הימי פוינס (Foynes) שבאירלנד. בתקופ...
מה ההבדל בין קפה קלוי בהיר לקפה קלוי כהה
האם שמתם לב שניתן למצוא המון סוגי קפה? יש קפה עם טעם חמצמץ ופירותי ויש קפה עם טעם עמוק מתקתק שוקולדי משהו. לחלקם בכלל יש טעם של טוסט קלוי, לחלקם מר...
רשימת הכתבות בעולם האספרסו
להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "עולם האספרסו" כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג. אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נ...