מהם פולי הקפה הטובים ביותר? או מהו הקפה הטוב ביותר?

לא אחת אני נשאל, "מהו הקפה הטוב ביותר? זו שאלה שלא ניתן להשיב עליה בקלות. אם מדובר בקפה שנמכר במחיר הגבוה ביותר התשובה קלה, ואתן אותה בהמשך. אולם אם הלקוח מתכוון מה הוא הקפה הטעים ביותר, פה יש בעיה. טעם הוא דבר אישי ואין כמעט שני אנשים שיגיבו באותה צורה לאותו קפה.

התשובה שלי תמיד היא הקפה הטוב ביותר הוא הקפה שטעים לך? וזה כמובן תלוי בהעדפה האישית של הלקוח.

טעם הקפה מורכב ממספר רב של גורמים שאציין את העיקריים שבהם.

קודם כל זה תלוי בזן הקפה. רוב הקפה הנמכר הוא אחד מהסוגים: ערביקה, רובוסטה או תערובת שלהן. (ראו את המאמר ערביקה מול רובוסטה)
עצי ערביקה מייצרים יבול קטן יותר של פולי קפה, אבל פולי קפה אלו מוגדרים על ידי רוב אוהבי הקפה כטעימים יותר וארומטיים מאוד. הטעם שלהם מורכב וייחודי עם חמיצות עדינה וטעמים של פרי ופרחים, מושלם עבור רוב אוהבי הקפה, וזו הסיבה שהם כל כך פופולריים.
לעומת זאת פולי קפה רובוסטה עוצמתיים יותר (מכאן השם רובוסטה מהמילה Robust) ובעלי ריכוז קפאין גבוה יותר, והטעם יהיה יותר מריר עם גוונים של אדמה, עשב ועשן. פולי קפה רובוסטה מוכנסים בדרך כלל בתערובות עם ערביקה כדי לתת לתערובת פרופיל של עוצמה ועוקצנות.

בנוסף לזן הקפה, טעם הקפה מושפע מאפייני הטעם השונים של האזור שבו הם גדלים. על אזורי הגידול והטעמים השונים תוכלו לקרוא כאן.

הטעם מאד מושפע מעוד הרבה פרמטרים, אך הפרמטרים העיקריים שגם השפעתם גדולה הם אלו: שיטת עיבוד הקפה, רמת הקליה ולבסוף שיטת החליטה, אם זה ממכונת אספרסו או קפה פילטר?

בסופו של דבר כל אדם חייב לטעום את הקפה בשיטת ניסוי וטעיה. רוצים למצוא את הקפה הטעים לכם אתם חייבים לנסות מספר סוגים ולקבל את ההחלטה מהו הקפה הטעים לכם.

אז נחזור לשאלה מהו הקפה היקר בעולם? ראו במאמר כאן.

כמובן באתר שלנו, תוכלו למצוא תיאורים מפורטים של כל פולי הקפה שלנו בקליה טריה. ואנו משווקים פולי קפה של מותגי הקפה המובלים באיטליה.

=========================
אנו מודים לך שהקדשת מזמנך לקרוא מאמר זה. נשמח לשמוע את דעתך ולקבל משוב על המאמר. אם יש לך ניסיון הקשור לנושא המאמר, אנו נשמח אם שתשתף/פי אותנו בידע שלך. וכמו תמיד, אנו מזמינים אותך להירשם למייל שלנו כדי שתוכל/י להתעדכן לגבי מאמרים ועדכונים חדשים על עולם הקפה.
פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ. הכותב הוא שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה.
המידע שנכתב בפוסט, נכתב על סמך הידע האישי בלבד, ואין בו כל קביעה או עובדה שיש להסתמך עליה. ניתן להעתיק את המאמר עם צייון המקור.

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום