חומצה כינית - Quinic Acid

הנוסחה הכימית של  - Quinic Acid - C7H12O6

חומצה כינית (או קווינית) זהו מוצק חסר צבע שניתן להפיקו ממקורות צמחיים. חומצה כינית מעורבת בחומציות של הקפה.

חומצה כינית יחד עם חומצת לימון וחומצה מאלית מייצגות חלק ניכר מתכולת החומצה הכוללת של קפה קלוי. במהלך הקלייה חומצה כינית עולה בהדרגה ככל שרמות החומצה הכלורוגניות יורדות, מה שמצביע על כך שהיווצרותה נובעת מפירוק חלקי של החומצה הכלורוגנית.

ריכוז החומצה הכינית מגיע למקסימום בקלייה צרפתית כהה ואז יורד בהדרגה ככל שהקלייה מתקדמת. נתוני הטמפרטורה בפועל של מתי בדיוק מקבלים את הריכוז המקסימלי משתנים בהתאם לתנאי הסביבה בתוך הקלייה.

חומצה כינית נמצאת בריכוז נמוך יחסית בקפה ירוק, בהשוואה לחומצות האחרות. אולם, לאחר הקלייה, החומצה הכינית מכפילה את ריכוזה על חשבון פירוק החומצה הכלורוגנית שנמצאת בריכוז גבוה בקפה ירוק.

חומצה כינית נקשרה גם לעלייה בחומציות הקפה כאשר בחליטות קפה הנשארות בטמפרטורות גבוהות. אפקט זה מומחש בצורה הטובה ביותר במכונות קפה פילטר בבתי קפה שבהם הקפה נשאר בקנקנים על פלטת החימום. ההשפעה נראית גם כשהקפה עומד ומתקרר למשל במהלך טעימת קפה (Cupping) קפה מתקרר בטמפרטורה ויש עליה הדרגתית ברמות החומציות.

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום