WDT

אם אתם חדשים בעולם האספרסו, או אם אתם ותיקים שנאבקים לקבל את האספרסו המושלם. יכול להיות שידית הסיכות WDT עשויה להיות התשובה לבעיות שלכם.

WDT הם ראשי התיבות של Weiss Distribution Technique. בשנת 2005 פרסם ג'ון וייס באתר home-barista שיטה חדשה האמורה להתגבר על התיעול (channeling) בהכנת אספרסו. זה התחיל כטרנד של פורום הקפה ואחר כך הפך לכלי פופולרי בקרב בריסטות ברחבי העולם.

בעיקרו של דבר, ה- WDT הוא אביזר אספרסו קטן שמשתמשים בו לפני שדוחבים את הקפה עם הדוחסן (Tamper) ועוזר לפזר באופן שווה את שאריות הקפה בסלסלת האספרסו שלך.

כאשר WDT הוצג לראשונה, רוב המשתמשים פשוט הסתמכו על מחט בודדת, אבל היום אפשר לקנות מוצרים מתוחכמים ביותר.

בהכנת אספרסו המים החמים חולטים בלחץ של כ- 9 אטמוספרות את הקפה הטחון בתוך הסלסלה בידית המכונה (פורטהפילטר). המטרה היא שהמים יעברו בצורה אחידה על כל הקפה הטחון וימצו את שומני הקפה.
אם המטחנה טוחנת את הקפה בצורה לא אחידה, או שנוצרים גושים או הדחיסה לא ישרה נקבל, אספרסו לא שלם.

הקפה הטחון בסלסלה חייב להיות שכבה מוצקה וישרה. רק חלק מהקפה הטחון ימוצה חלק יהיה רטוב יוותר מחלק אחר. וכמובן נקבל תיעול.

לגבי מטחנה, שטוחנת לא אחיד, אין פתרון קסם, מומלץ להחליף את המטחנה.

אם יש גושים או הקפה הטחון מפוזר בסלסלה בצורה של גבעה, פה יכול להכנס ה-WDT לפעולה. הוא יפורר את הגושים ויישר את הקפה בסלסלה.

להלן הטכניקה המומלצת שלי (מניסיוני האישי) לשימוש ב-WDT

קודם כל ממליץ שהסיכות לא יהיו עבות מידי. ובנוסף ממליץ להשתמש במרכז טחינה (funnel) המונח על הפורטהפילטר כדי למנוע נפילה של קפה טחון בזמן הערבול.

  1. מתחילים קרוב לקצה הסלסלה ועוברים בתנועה מעגלית מסביב עד שעשיתם לפחות סיבוב אחד שלם. העומק צריך להיות קרוב לתחתית הסלסלה.
  2. מקטינים את הסיבוב לכיוון המרכז בתנועות סיבוביות קטנות.
  3. אם רואים גושים מומלץ לפורר אותם ולהישאר בנקודה זו עד שהגוש נעלם.
  4. אם רואים שישי "גבעה" בסלסלה מפזרים את הגבעה בתנועות קלות של ערבול.
  5. התוצאה הסופית צריכה להיראות אוורירית ואחידה
  6. נותנים לפורטפילטר מכה קטנה כלפי מטה על משטח סיליקון אם יש או על השיש, כדי לדחוס קלות את הקפה הטחון כלפי מטה.
  7. לדחוס בצורה ישרה וחזקה את הקפה בסלסלה.

חשוב לציין שבמטחנה איכותית יש בדרך כלל מפזר גושים (Declumper), אולם עדיין נוצרים גושים כתוצאה מלחות, זרימה
לא אחידה ביציאה מהמטחנה ועוד.   

תהנו

 

 

Wdt

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום