חברת סאקו. ומאז שוק מכונות האספרסו האוטוטמטיות נמצא בצמיחה מתמדת.
מכונות אלו מפיקות קפה "באיכות של בית קפה".
המטחנה טוחנת את הקפה לעובי הרצוי, מכניסה אותו לפילטר מתאים, ממצה את הקפה, נפטרת משאריות הקפה למכל אשפה פנימי, ולבסוף גם שוטפת את עצמה ומוכנה לפעולה הבאה. כל זאת בלחיצת כפתור אחת וללא מגע ידאדם.
ברוב המכונות ניתן למצוא את האופציות הבאות:
- מתג כיוון במטחנה לקביעת עובי הטחינה, ומתג לקביעת כמות הקפה למנה
- בוררים למנה כפולה או יחידה ולכמות המים הדרושים – אספרסו קצר או ארוך
- נוריות התראה כאשר חסרים מים במכל, פולים במטחנה, או כאשר מכל האשפה מלא.
שני דודים גדולים או מחליף חום, מכל מים קרים גדול יותר או חיבור לברז, אפשרות שימוש גם בקפה טחון, בקרת טמפרטורה, בקרת לחץ ועוד.
חלק מהמכונות מגיעות עם מתקן אוטומטי להקצפת חלב.
יתרונות- קלה מאוד להפעלה ואינה דורשת מיומנות מיוחדת, אין צורך בהשגחה - המכונה מפסיקה לפעול לאחר שהקפה נמזג לספלים מעצמו, ניקוי תקופתי פשוט, מתאימה לאירוח, אפשר להכין בה מספר כמעט לא מוגבל של מנות קפה.
חסרונות – יקרה, מורכבת מאוד ואחזקתה יקרה, בדרך כלל המכונה עשויה מפלסטיק והיא מאוד עדינה ושבירה, אין שליטה על פעולת המכונה (למשל, אי אפשר לנקות את ידית הפילטר בפשטות), כשהמכונה אינה מכוונת קשה להחזירה לביצועים טובים.