כדי להכין אספרסו יש להזרים מים חמים בטמפרטורה של כ-90 מעלות צלזיוס בלחץ של 9-10 בר על קפה טחון. כדי לעשות זאת נדרשים מים חמים מצד אחד, מקור לחץ שיכול להיות משאבה או כח אדם, וכמובן מערכת שתזרים את המים החמים דרך הקפה הטחון.
כל זאת עושים עם מכונת האספרסו.
ניתן להפריד את מכונות למספר קטגוריות:
- מכונת אספרסו מנוף
- מכונת אספרסו קפסולות / פודים
- מכונת אספרסו ביתית מבוססת קפה טחון, מופעלת ידנית
- מכונות אספרסו טוחנות / אוטומטיות
- מכונות אספרסו מקצועיות
- מכונות אספרסו לשטח - ללא חשמל
- מכונות אספרסו לחברות ולמשרדים
- מכונות אספרסו לבתי קפה