הכינו מראש ארבעה סיפלי אספרסו.
הפעילו את המכונה והכינו אספרסו קצר.
עכשיו - במקום לתת לקפה לזרום לספל אספרסו אחד, מחליפים ספל אספרסו כל 5-7 שניות.
כלומר, כשהקפה מתחיל לזרום ממכונת האספרסו נותנים לו לזרום כ-6 שניות לספל הראשון, ואז מחליפים ספל שוב לכ-6 שניות וכך לשלישי ולרביעי.
ואז טועמים את הספל הראשון עד האחרון.
מה מגלים:
הספל הראשון אגרסיבי מלא גוף ממש שמנוני, מלא טעמים וחמצמץ.
הספל האחרון דל, בלי גוף ומריר
והטעמים שמתקבלים בספלים השני והשלישי הם משהו באמצע.
מכאן גם אפשר להבין, שכאשר אנו שותים אספרסו קצר, אנו בעצם שותים קומפוזיציה של כל ארבעת הספלים.
לשיטה יש יתרון נוסף. כל אחד יכול למצוא את הטעם האהוב עליו ולדעת מה להזמין בפעם הבאה.
- אם אהבתם את הספל הראשון, כדאי שתשתו קפה ריסטרטו או אספרסו כפול. (יתכן שתאהבו 100% ערביקה ואולי אף זן יחיד).
- אם אהבתם את הספל השני, כדאי שתזמינו אספרסו קצר.
- אם אהבתם את הספל השלישי, כדאי שתזמינו או אספרסו ארוך.
- אם אהבתם את הספל האחרון, כדאי שתשתו אספרסו ארוך כפול.
אין פה קביעה מוחלטת, זו דעתי האישית וזו רק המלצה. כמובן בסופו של דבר הכל תלוי בטעם האישי שלכם ובסוג הקפה שאתם שותים.

