עולם הסלסלות

לפני הכל - אני משתמש במילה "סלסלה" למוצר הנקרא ברשת Basket, לפעמים קוראים לו פילטר, או מסננת, או רשת. ולמילה "רשת פיזור" למוצר שנקרא ברשת Shower (מקלחת)

בעוד שעולם מכונות האספרסו משתנה למכונות עם סנסורים שמאפשרים לארגן פרופילים של לחץ וטמפרטורה, ותוכנות שמאפשרות לקבוע כמעט כל דבר, מה שכמובן מגיע עם תג מחיר גבוה ביותר. הרי במקביל מתחוללת מהפיכה שקטה מאחורי הקלעים. את המהפכה הזו לא מובילים יצרני מכונות האספרסו. מדובר בסלסלות חדשות שמיועדות לשפר את טעם הקפה ע"י מיצוי איכותי יותר.

כמה מהמוצרים החדשים הציגו שיפורים רציניים בטעם, בתפוקת המיצוי EY) Extraction Yield) וביעילות של ייצור האספרסו. אז לפני שאתם מחליטים לשדרג את מכונת האספרסו או המטחנה אפשר להשקיע בסלסלה חדשה ולראות את השיפור בטעם בהשקעה קטנה (טוב לא בכל הסלסלות – יש סלסלות יקרות מאד).

לפני יותר מעשר שנים הוציא ויניס פדאל (Vince Fedele) את סלסלות VST.ששינו את המחשבה על סלסלות. הם היו מהפכניים באותה תקופה, ואומצו במהירות ע"י חובבי הקפה המקצוענים. בשנים הבאות, הוציאו מספר חברות סלסלות משודרגות אך הטכנולוגיה לא השתנתה משמעותית. אבל בשנים האחרונות, הופיעו לפתע שלל מתמודדים, שהציגו סלסלות עם פרופיל ישר יותר, יותר חורים, זרימה מהירה יותר, ומיצוי גבוה ואחיד יותר.

ניתן למצוא ברשת אלפי מבחני ביצועים שעשו לסלסלות שונות עם תוצאות שמחמיאות לסלסה מסוימת אני חושב שכל אחד חייב לנסות את הסלסלה במכונה שלו ולראות את השיפור (אם קיים)

אציין מספר סלסלות חדשות ומהפכניות שיצאו לשוק, כמובן שלא את כולם שהרי כל כמה ימים יוצאת חברה אחרת עם סלסלה חדשה.

VST

חברת VST Inc נחשבת למותג ידוע ומפורסם בעולם האספרסו, במיוחד בקרב חובבי הקפה היחודי (Specialty Coffee).

החברה מייצרת סלסלות בדיוק גבוה וכן מוצרים נוספים כגון כלים לבדיקת רמות הקפאין בכוס.

החברה זכתה לשבחים על ידי הבריסטות הטובים בעולם, והיא חלק בלתי נפרד בכל התחרויות הרשמיות של איגוד הקפה המיוחד SCA, שבהן האלופים משתמשים בתחרות בסלסלות שלהם.

למידע נוסף על VST ראו בבלוג שלנו.

I.M.S. היא יצרנית היסטורית של סלסלות, רשתות פיזור (Shower) ואביזרים למכונות קפה אספרסו שבסיסה בטורה ד'יסולה, פאביה. (Torre d’isola, Pavia) סמוך למילאנו איטליה. החברה נוסדה בשנת 1946 ע"י סבא רבא של ג'וליה ועמנואל מונטי (כיום מנהלים את החברה), שהמציא את טכניקת קידוח החורים בסלסלה והחלה לשתף פעולה עם חברות המייצרות מכונות אספרסו, מה שמייחד אותה במשך יותר כמובילה בשוק זה.

IMS  היא חברה שכל מוצריה הם תוצרת איטליה, הכל מיוצר באיטליה: לא רק המוצרים, אלא גם המכונות המשמשות לייצור עצמן מתוכננות ומיוצרות באופן פנימי.

ספינת הדגל של החברה היא טכנולוגיית הקידוח הבלעדית. החברה יצאה עם כמה דגמים חלקם די רגילים אבל יש כמה דגמים יחודיים כמו הסופר עדין (Super Fine) שבו יש הרבה יותר חורים והם גם יותר קטנים. מה שמאלץ את המשתמש לטחון את הקפה דק יותר ולקבל מיצוי טוב יותר, או הננו טק שמכיל ציפוי קוורץ המאפשר לעוגיה להחליק בקלות מהסלסלה.

למידע נוסף על IMS ראו בבלוג שלנו

חברה הממוקמת בהונג קונג ומייצרת סלסלות מאד מיוחדות חלקן עם כמות חורים עצומה של עד 3000 חורים והחורים בחלק מהסלסלות, במיוחד בסלסלות עם כמות החורים הגדולה, לא עגולות. הן בצורת חריצים מלבניים עם פינות מעוגלות.

החריצים כה קטנים שלפעמים קשה מאד לחלץ מהסלסה את האספרסו. הוא חייב להיות טחון דק והוא נתקע בחריצים. לאחר כל הכנת אספרסו יש לנקות את הסלסלה מיידית ולהעביר מים כדי לנקות את הקפה שנתקע בחריצים. הסלסלות מאד יקרות ולא בטוח שההשקעה שווה את המאמץ. לשיקולכם.

חברת פולמן אספרסו הוקמה בשנת 2002 באוסטרליה והיא מייצרת מאז באוסטרליה אביזרי אספרסו פרימיום לחובבי הקפה.

הסלסלות שחברת פולמן מייצרת באמצעות כלים מדויקים שממקסמים את האפקטיבית והמיצוי של הקפה  וקבלת אופטימיזציה של טעמים.

סלסלות פולמן מתאימות לדוחסנים בקטרים של 58 מ"מ - 58.4 מ"מ. קוטר כל חור הוא 0.3 +/-0.02 מ"מ עם 876 חורים. הסלסלות מלוטשות, ללא כתמים, ללא שריטות, והחורים עגולים ומדויקים. הסלסלה שעשויה מנירוסטה AISI 304 מאושרת מזון.

SWORKSDESIGN® חברה אמריקאית שעוסקת בשיווק ציוד לא חשמלי להכנה קפה וקנקני חלב, כוסות, מקציף חלב, מכונת קפה, ואביזרים לשיפור הקפה. החברה משווקת גם אביזרים של חברות אחרות

הסלסלות שמיצרים בחברה הוא ייחודים במיוחד בגלל המתכת וצורת הגליל הכמעט מושלם. סלים מתכופפים בלחץ - כולם עושים זאת. עם זאת, הסלסלה של החברה בעובי של 0.75 מ"מ והוא הסל היחיד בשוק שתוכנן לא להתעוות. סלים אחרים בעובי של יותר מ-1.2 מ"מ יעוותו וישארו עם העיוות לצמיתות. הם כבדים עם מסה תרמית גדולה. ככל שהסל עבה יותר, החורים צריכים להיות גדולים יותר כדי למנוע סתימה. חורים גדולים מובילים למיצוי פחות טוב.
בגלל צורת הגליל אזור החורים כמעט שווה בשטחו לפתח העליון, הודות לכך הסלסלות יהיו בהתאמה מושלמת לדוחסן

חברת Decent נוסדה בשנת 2015 ע"י ג'ואן בוקמן (John Buckman) כחברה ליצור מכונות אספרסו ייחודיות, הנשלטות באופן מוחלט ע"י טבלט המונח מעל ותוכנה. לאחר שנים של יצור מכונות, עברו בחברה לייצר סלסלות שחלקן הפכו למבוקשות ביותר בעולם, במיוחד הסלסלה הקטנה שלהם של ה-12 גרם.

בשנת 2014 הקים דאגלס ובר שפרש מאפל, את חברת Weber Workshop. החברה יצאה בתחילה עם מוצר מהפכני Unifilter שבו הסלסה היא חלק מהפורטפילטר. כלומר לא ניתן להוציא את הסלסלה היא חלק אינטגרלי מהפורטהפילטר. הסיבה שהם החליטו לעשות את זה היא כדי להגדיל את שטח הפנים וגם כדי לייצר גליל ישר ללא עקמומיות. בסלסלה רגילה החלק התחתון קטן בשטח מהחלק העליון.

לאור ההצלחה של ה- Unifilter הם הוציאו סלסלה מתאימה Unibasket שהפכה ללהיט בקרב המקצוענים.

ה-Unibasket® זו סלסלה שנוצרה מיחידת פלדת אל-חלד אחת ועבה. בעוד שסלסלות טיפוסיות דקות, Unibasket® מחושל מחלק מתכת בעובי 1.2 מ"מ. העובי הנוסף משפר מאוד את העוגיה במהלך המיצוי על ידי הפחתת הגמישות, גורם שכיח לתיעול במהלך המיצוי.

סלסלות

תגובה אחת

אבנר

אבנר

איזה חומרי טעם מוסיפים לחבילות קפה המיועדים למכונת קפה?

11

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום