IMS

I.M.S. היא יצרנית היסטורית של סלסלות, רשתות פיזור (Shower) ואביזרים למכונות קפה אספרסו שבסיסה בטורה ד'יסולה, פאביה. (Torre d’isola, Pavia) סמוך למילאנו איטליה. החברה נוסדה בשנת 1946 ע"י סבא רבא של ג'וליה ועמנואל מונטי (כיום מנהלים את החברה), שהמציא את טכניקת קידוח החורים בסלסלה והחלה לשתף פעולה עם חברות המייצרות מכונות אספרסו, מה שמייחד אותה במשך יותר כמובילה בשוק זה.
IMS
 היא חברה שכל מוצריה הם תוצרת איטליה, הכל מיוצר באיטליה: לא רק המוצרים, אלא גם המכונות המשמשות לייצור עצמן מתוכננות ומיוצרות באופן פנימי.

ספינת הדגל של החברה היא טכנולוגיית הקידוח הבלעדית שעליה רשמו האחים מאסימו וקלאודיו מונטי פטנט בתחילת
שנות ה-2000, מה שמייחד את מוצרי IMS בזירה העולמית. החברה ממשיכה במחקר ופיתוח של מוצרים, חומרים וטכנולוגיות.
בחברה מייצרים את שני האלמנטים המשמשים את לב מכונת האספרסו: רשת הפיזור (Shower) המזריקה את המים בלחץ על הקפה הטחון. והסלסלה שבתוכה נמצא הקפה הטחון וממצה את המשקה, ונוצר קסם האספרסו בכוס.

IMS לא עצרה בייצור רשתות פיזור וסלסלות למכונות אספרסו, ובשנת 2016 החליטה הנהלה החברה להרחיב את מגוון המוצרים לשיטות אחרות של מיצוי קפה על ידי השקת, חברת בת עם מותג חדש בשם  E&B lab, פרויקט המתמקד באומנות של המוצרים, מסנני פלדה חדשים לשיטות חלופיות של מיצוי קפה ואביזרים שנעשו בעבודת יד באיטליה.

E&B Lab
נולדה כמעבדה יצירתית של תוצרת איטלקית ומתעמקת גם בחקר המקינטה וביצור רשתות למקינטות ובהמשך גם ליצר מקינטות שנעשה בעבודת יד וכמובן, באיטליה.

בשנת 2023 הוציאה החברה סלסלה חדשה שהם קוראים לה המפץ הגדול (Big Bang) – 4 סלסלות גדולות להרבה קפה טחון.

הקוד של סלסלות IMS מסמן את הנתונים והמאפיינים של המסננים השונים. להלן הסבר שיעזור לכם למצוא את הסלסלה המתאימה.

קוד המוצר מורכב מ-5 נתונים שונים: רוחב (נקרא Border), מנה, צוקה, גובה, תבנית החורים

  1. גבול (BORDER) - מסומן ע"י BXX כאשר XX זה הרוחב החיצוני של הסלסלה במ"מ. בדוגמא 70 מ"מ

בודקים את קוטר הדוחסן, בהתאם לקוטר הדוחסן נקבע הקוטר הפנימי של הסלסלה והוא משתנה ותלוי בדגם המכונה

נ.ב. חשוב לבדוק את הנתונים הטכניים של מכונת האספרסו שלכם לגבי קוטר הסלסלה הנדרשת.

לדוגמא: 70B מתאים בדרך כלל לדוחסנים בקטרים ל-mm58/58.4 אבל בהחלט יתכן שמותג מסויים ישנה את הקוטר ויש להשתמש בסלסלה אחרת. להלן רשימה חלקית שהקוטר הפנימי (קוטר הדוחסן) הוא 58 / 58.4 ומסומנים ב- 70B

B70 - (BORDER Ø 70 mm) E61 & compatible groups like FAEMA, VIBIEMME, WEGA, BEZZERA, BFC, BIANCHI, BRASILIA, D.I.D. L’ORCHESTRALE, ECM, EXPOBAR, FIORENZATO, GRIMAC, IBERITAL, LA NUOVA ERA, LA SCALA, QUALITY ESPRESSO, ROCKET, ROYAL FIRST, SAN REMO, SV - SAB, VFA. MARZOCCO, SYNESSO, SLAYER, KEES VAN DER WESTEN, NUOVA SIMONELLI, VICTORIA ARDUINO, MAVAM, QUICK MILL, PROFITEC, BREVILLE (The Oracle), BELLEZZA, LELIT, FLAIR ESPRESSO (58).

יש מספר מכונות שהקוטר הפנימי אמנם 58 מ"מ אולם השפה צרה יותר ב-2 מ"מ ולכן הם מסומנים תחת 68B

B68 - (BORDER Ø 68 mm) LA CIMBALI, GAGGIA, CARIMALI.

להלן רשימה של שאר הסלסלות: (מדובר ברשימה חלקית בלבד המכילה את רוב המכונות בשוק. אם יש מכונה שלא מופיעה ברשימה יש לבדוק עם היצרן את כל הנתונים)

דוחסן

קוטר חיצוני BORDER

מכונות

54 / 54.4

B66

DALLA CORTE, SAN MARCO, IZZO LEVER, LA SAN MARCO LEVER

53

B65

LA SPAZIALE, WEGA E ASTORIA WITH SMALL GROUP.

53 / 53.4

B62.5

BREVILLE/SAGE, SOLIS

51

B60

LA PAVONI POST MILLENNIUM, LELIT (Kate).

49

B58

LA PAVONI PRE MILLENNIUM.

57

B64

LELIT (Anita, Diana, Anna).

51

DL (Ø 60.5)

DE LONGHI, SMEG

  1. מנה T (Tazza, באיטלקית כוס) – קובעים את גודל המנה – 1T למנה בודדת, 2T למנה כפולה

בדרך כלל, מסננת למנה בודדת צרה יותר כדי להפחית את הקיבולת של המסנן.

IMS ממליצים להשתמש בסלסלה 1T עבור פחות מ- 12 גר' קפה, ובסלסלה מנה כפולה 2T ליותר מ- 12 גר' קפה.

  1. צורה C/F – הקוד זה אות שיכולה להיות C (Convex) לסלסלה עם תחתית קמורה. F (Flat) לסלסלה עם תחתית שטוחה

  1. גובה HXX – קוד זה מסמן את עומק הסלסלה במ"מ. הגובה קשור במישרין לכמות  הקפה שתכנס לסלסלה, אבל לא לבדו. כמובן שכמות הקפה קשורה בנוסף לצורת הסלסלה, לקוטר שלה ולעובי הטחינה.

הקשר בין גרמים לגודל.

IMS נותנת הערכה למשקל משוער של קפה טחון אפשרי בגרמים לכל סלסלה. הקיבול האמיתי של הסלסלה תלוי בגורמים רבים פרט לעומק הסלסלה ולקוטר שם בעובי טחינת הקפה, הקליה החלל שנותר בין הקפה לשפה העליונה של המסננת.

5 תבנית החורים (Hole Pattern) – גודל החורים הוא קבוע, אך הצפיפות ליחידת שטח משתנה. יש 3 סוגי סלסלות E,N,M

 

N - המרחק בין החורים הוא 2.00 מ"מ, החורים מוצבים בתבנית מלבנית. מספר החורים המקסימלי: 481 בתוך שטח עגול בקוטר מקסימלי של Ø 49 מ"מ

E - המרחק בין החורים הוא 1.73 מ"מ החורים מוצבים בתבנית משושה, מספר החורים המקסימלי: 715 בתוך שטח עגול בקוטר מקסימלי של Ø 49 מ"מ

M - המרחק בין החורים הוא 1.50 מ"מ החורים מוצבים בתבנית מלבנית, מספר החורים המקסימלי: 641 בתוך שטח עגול בקוטר מקסימלי של Ø 44 מ"מ

צורת החורים:

החורים בסלסלות IMS כולם עגולים בקוטר 0.3 מ"מ עם שיפוע קוני מתרחב כלפי חוץ.

בבדיקות שעשו במעבדות חברת IMS גילו שקוטר זה הוא האופטימלי לקבלת מיצוי מקסימלי האספרסו המתקבל הוא בעל גוף וקרמה עם גוונים ארומטיים.

המשטח הפנימי של החורים מלוטש ואין בהם פינות או זיזים. תכונות ייחודיות אלו מאפשרות לקפה להחליק החוצה ללא הפרעה. מספר החורים ופיזורם משתנה מדגם לדגם ביחס לצורה ולגובה המסנן.

סלסלות IMS עוברות תהליך טיפול שמתחיל עם משטח פלדה שעובר טיפול מיוחד להסרת כתמים שמן ותחמוצות ומזהמים אפשריים אחרים מהמשטח ולבסוף מתקבלת סלסלה בהירה יותר ומלוטשת מסביב, אפילו בתוך החורים. המתכת הבהירה והמלוטשת מונעת מהלכלוך להיצמד לסלסלה ומקל על הניקוי. הסלסלה חלקה כל כך מה שעוזר להעביר את הקפה בצורה נקיה ולא משאיר שאריות שנתפסים במשטח ובחורים.. בנוסף קל הרבה יותר לחלץ בקלות את העוגיה של שארית הקפה הטחון. מה שמבטיח תמיד תוצאה אופטימלית.

יחידת הפיתוח והמעבדות של IMS – E&B Lab

E&B Lab היא המעבדה לפיתוח של IMS, בה מתנסים ברעיונות, מעוצבים ומיוצרים מוצרים חדשים בגישה אומנותית ודאגה לפרטים וחומרים.

יחידה זו פיתחה 2 מוצרים נוספים: סלסלה ננו טק – Nano Tech, סלסלה סופר פיין – Super Fine

# - ננוטק – NANOTECH

החברה פיתחה סלסלה עם ציפוי ייחודי באיכות גבוהה כדי לשפר עוד יותר את פני השטח באמצעות ננוטכנולוגיה של קוורץ.

ציפוי זה כה חלק שהקפה לא נדבק אליו (Non-Stick) וזה מקל על הסרת עוגיות הקפה המשומשות, והוא גם מקל על הניקוי ובכך הופך את האופי האנטיבקטריאלי של המשטחים ליעיל ביותר.

היתרונות העיקריים של הננוטק

  • הסלסלה מחזיקה מעמד זמן רב יותר
  • החום מתפזר טוב יותר דרך העוגיה
  • הסלסלה נשמרת נקיה יותר

# - סופר פיין – SUPERFINE

החברה פיתחה מוצר חדשני וייחודי לסינון עדין יותר באמצעות מכונת אספרסו. רמת הסינון בסלסלות IMS הרגילות היא 300 מיקרומטר ובשוק מקובלות סלסלות בדרך כלל בין 250 מיקרומטר ל-350 מיקרומטר, בסלסלה סופר פיין הוסיפו בתחתית הסלסלה ממברנה שרמת הסינון שלה קטנה בהרבה ועומדת על 170 מיקרומטר. התוצאה היא אספרסו נקי יותר המדגיש את מרכיב החומציות בקפה.

היתרונות העיקריים של הסופר פיין

  • האספרסו יהיה צלול יותר
  • החומציות תודגש

נ.ב. מכיוון שסלסלת סופר פיין מורכבת משני חלקים, יש צורך לשמור על ניקיון הסלסלה, כדי למנוע מלכלוך להיתקע מתחת לממברנה.

 

למבחר אביזרי קפה למכונות קפה לחצו כאן  

 

 

 

Ims

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום