כדי לייצר לחץ של 10-9 אטמוספרות, המתאים להכנת אספרסו, מפעילים בוכנה המופעלת באמצעות ידית. קשה להכין אספרסו במכונה מסוג זה. דרוש ניסיון רב כדי לדייק בלחיצה ולקבל קפה טוב. הורדת מהירה מידי של הידית יוצרת לחץ גבוה מהרצוי, והורדה איטית מידי יוצרת לחץ חלש מהרצוי.
כדי למנוע את הצורך בדיוק הלחיצה, יצרו בשנים האחרונות, מכונות מנוף מבוססות קפיץ בהן הפעולה היא הפוכה. כלומר הורדת הידית מכניסה מים לכוסית, ואז משחררים את הידית וקפיץ חזק מחזיר את הידית ולוחץ את הבוכנה בלחץ של 9-10 אטמוספרות.
לטענת ה"מכורים", רק ממכונה מבוססת מנוף אפשר להפיק אספרסו אמיתי.
מכונות אלו מצוידות ביציאת קיטור ואפשר להפיק מהן מספר כוסות לשימוש ביתי.
הכנת קפה במכונה מבוססת מנוף בסיסית (לא עם קפיץ מחזיר)
• פתח הכנסת המים לדוד החימום, הנסגר בהברגה, נמצא בחלקה העליון של המכונה.
• פותחים את המכסה וממלאים במים עד למקסימום, לפי הסימון בצינורית המדידה.
• סוגרים את מכסה הדוד ואת ברז הקיטור, מורידים את הידית, ומפעילים את המכונה.
• יש להמתין כ-10 דקות עד שרואים בשעון הלחץ שנוצר לחץ רצוי בדוד (המשמעות שהמים התחממו לטמפרטורה הרצויה), או במכונות בלי שעון עד שנורית הסימון כובה(דולקת בזמן שהדוד מתחמם).
• מכניסים קפה טחון מתאים לידית הפילטר (Portafilter), מהדקים את הקפה הטחון. ומחברים את ידית הפילטר למקומה.
• לפני התחלת הפעולה, יש לוודא שהמנוף נמצא במצב תחתון.
• מרימים את ידית המנוף באיטיות למשך 6-4 שניות, עד ששומעים את המים נכנסים לכוסית הלחץ. ממתינים עוד כ-10 שניות כדי שטמפרטורת המים תרד לטמפרטורה רצויה.
• מורידים את ידית המנוף לאט לאט, תוך הפעלת לחץ קבוע. התהליך צריך להימשך בין 17 ל-22 שניות. משנים את הלחץ במהלך ההורדה תוך הצצה אל הקפה היוצא, כדי להבטיח שהזרימה אחידה.
יתרונות -
- משתמש מנוסה יכול להכין אספרסו מעולה
- מכונה יפה - גם אם לא משתמשים בה היא יכולה לשמש כפריט נוי, מעוררת נוסטלגיה
- קיטור ללא הגבלה - קל להקציף חלב לקפוצ'ינו
חסרונות -
- כדי להוסיף מים, יש לפתוח את מכסה המכונה כשהמכונה חמה או לכבות ולהמתין שתתקרר.
- גוף המכונה חם מאוד, נדרשת תקופת לימוד והרבה ניסיונות כושלים כדי להגיע לתוצאות טובות.
- המכונות מצופות בחומר מבריק ולכן רואים עליהן כל טביעת אצבע
אזהרה: גוף המכונה חם מאוד!!! כשמורידים את ידית המנוף מחפשים משהו להיאחז בו ביד השניה, ופעמים רבות הבחירה נופלת על גוף המכונה ואז נכווים. מומלץ להחזיק ביד השניה בבסיס המכונה או בידית הפילטר!
כדי למנוע את הצורך בדיוק הלחיצה, יצרו בשנים האחרונות, מכונות מנוף מבוססות קפיץ בהן הפעולה היא הפוכה. כלומר הורדת הידית מכניסה מים לכוסית, ואז משחררים את הידית וקפיץ חזק מחזיר את הידית ולוחץ את הבוכנה בלחץ של 9-10 אטמוספרות.
לטענת ה"מכורים", רק ממכונה מבוססת מנוף אפשר להפיק אספרסו אמיתי.
מכונות אלו מצוידות ביציאת קיטור ואפשר להפיק מהן מספר כוסות לשימוש ביתי.
הכנת קפה במכונה מבוססת מנוף בסיסית (לא עם קפיץ מחזיר)
• פתח הכנסת המים לדוד החימום, הנסגר בהברגה, נמצא בחלקה העליון של המכונה.
• פותחים את המכסה וממלאים במים עד למקסימום, לפי הסימון בצינורית המדידה.
• סוגרים את מכסה הדוד ואת ברז הקיטור, מורידים את הידית, ומפעילים את המכונה.
• יש להמתין כ-10 דקות עד שרואים בשעון הלחץ שנוצר לחץ רצוי בדוד (המשמעות שהמים התחממו לטמפרטורה הרצויה), או במכונות בלי שעון עד שנורית הסימון כובה(דולקת בזמן שהדוד מתחמם).
• מכניסים קפה טחון מתאים לידית הפילטר (Portafilter), מהדקים את הקפה הטחון. ומחברים את ידית הפילטר למקומה.
• לפני התחלת הפעולה, יש לוודא שהמנוף נמצא במצב תחתון.
• מרימים את ידית המנוף באיטיות למשך 6-4 שניות, עד ששומעים את המים נכנסים לכוסית הלחץ. ממתינים עוד כ-10 שניות כדי שטמפרטורת המים תרד לטמפרטורה רצויה.
• מורידים את ידית המנוף לאט לאט, תוך הפעלת לחץ קבוע. התהליך צריך להימשך בין 17 ל-22 שניות. משנים את הלחץ במהלך ההורדה תוך הצצה אל הקפה היוצא, כדי להבטיח שהזרימה אחידה.
יתרונות -
- משתמש מנוסה יכול להכין אספרסו מעולה
- מכונה יפה - גם אם לא משתמשים בה היא יכולה לשמש כפריט נוי, מעוררת נוסטלגיה
- קיטור ללא הגבלה - קל להקציף חלב לקפוצ'ינו
חסרונות -
- כדי להוסיף מים, יש לפתוח את מכסה המכונה כשהמכונה חמה או לכבות ולהמתין שתתקרר.
- גוף המכונה חם מאוד, נדרשת תקופת לימוד והרבה ניסיונות כושלים כדי להגיע לתוצאות טובות.
- המכונות מצופות בחומר מבריק ולכן רואים עליהן כל טביעת אצבע
אזהרה: גוף המכונה חם מאוד!!! כשמורידים את ידית המנוף מחפשים משהו להיאחז בו ביד השניה, ופעמים רבות הבחירה נופלת על גוף המכונה ואז נכווים. מומלץ להחזיק ביד השניה בבסיס המכונה או בידית הפילטר!