איך לעשות ריכוך למרכך 8/12 ליטר
מרככים גדולים מיועדים למכונות מקצועיות. המרככים מגיעים בנפח של 8, 12, 16 או אפילו 20 ליטר.
המרכך מכיל בתוכו חומר שרף מיוחד הסופח את האבנית.
אחת לכמה זמן, תלוי בכמות השימוש, יש להוציא את האבנית שהמרכך ספח.


כדי לשחרר מרכך מים המבוסס על שרף רזין מהאבנית שצבר, יש להשתמש במלח בישול.
מרככים גדולים מיועדים למכונות מקצועיות. המרככים מגיעים בנפח של 8, 12, 16 או אפילו 20 ליטר.
המרכך מכיל בתוכו חומר שרף מיוחד הסופח את האבנית.
אחת לכמה זמן, תלוי בכמות השימוש, יש להוציא את האבנית שהמרכך ספח.

 
כדי לשחרר מרכך מים המבוסס על שרף רזין מהאבנית שצבר, יש להשתמש במלח בישול.

להלן השלבים שיש לעשות כדי לנקות את המרכך (8 או 12 ליטר) המחובר למכונת אספרסו.

בדרך כלל המרכך מחובר כך:
  • הברז העליון, כניסת המים, מתחבר בצד שמאל ליציאת המים בבית ובצד ימין פתוח.
  • הברז התחתון, יציאת המים הרכים, מתחבר בצד שמאל למכונת האספרסו (או לכל מכשיר המקבל מים רכים) ובצד ימין מתחבר צינור שקוף.
** שימו לב שבצד ימין של הברז התחתון יש דיזה, המונעת מהמים לזרום מהר. לא לגעת בה היא חשובה לתהליך הריכוך.

תהליך הריכוך:
1 - לכבות את מכונת האספרסו.
2 - לסגור את הברז הראשי
3 - להעביר את הברז העליון למצב אמצעי - לא לשכוח להניח בקבוק או כלי אחר שיקלוט את נתז המים שיוצא מהצד הימני של הברז.
4 - להעביר את הברז התחתות למצב אמצעי
5 - להניח בקבוק ריק בצד הימני של הברז העליון ולסובב את הסרז ימינה
6 - לפתוח קצת את מכסה במרכך למעלה שיכנס אוויר
7 - לתת לליטר וחצי מים לצאת לתוך הבקבוק
8 - להחזיר את הברז העליון למצב אמצעי
9 - לפתוח את המכסה העליון
10 - להכניס ק"ג מלח בישול גס לתוך המרכך
11 - לקחת כף עץ או סתם מוט ולבחוש את המלח
12 - לסגור את המכסה העליון
13 - להכניס את קצה הצינור השקוף מהברז התחתון לכיור
14 - לסובב את הברז התחתון ימינה
15 - לסובב את הברז העליון שמאלה
16 - לפתוח את הברז הראשי
  מים יתחילו לזרום לאט מהצינור השקוף לכיור. רצוי שתניחו משהו כבד על הצינור השקוף שלא יחליק.
17 - כל כחצי שעה יש לטעום את המים אם הם מלוחים להמשיך לתת להם לזרום.
18 - כשהמים מתוקים להעביר את הברז התחתון שמאלה
19 - לרוקן את שארית המים מהצינור השקוף ולקפל אותו
20 - להדביק מדבקה עם תאריך על המרכך - שנזכור לפעם הבאה.

 
הנה סרט טוב המתאר את כל התהליך

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום