סכינים קרמיים או ממתכת?

סכינים קרמיים או ממתכת?

סכינים קרמיים טוב- כן או לא?
לא פעם נכנס אילנו לחנות לקוח ומתעניין במכונת אספרסו טוחנת, ואז הוא שואל האם הסכינים במטחנה הם קרמיים.
הוא כמובן שמע על סכינים קרמיים ומשום מה הבין "שהם טובים יותר". אך האם כך הוא?
השאלה הראשונה שיש לשאול, למה בכלל להשתמש במטחנת קפה?
היתרונות של טחינת קפה לפני הכנתו עשויים להפתיע אתכם.
האם אתם מעדיפים לשתות קפה שנטחן לפני שבוע, או קפה טרי שנטחן כרגע? קפה טחון מתחמצן במהירות גבוהה מאד לעומת פולי הקפה. ולכן טעמם משתנה.
נסו לבצע טעימה עיוורת של קפה שנטחן זה עתה וקפה שנטחן שבוע קודם ונשמר בשקית. תגלו שההבדל עצום. ויותר מזה אם תבדקו כעבור חודש, רוב הסיכוי שהקפה הטחון יהיה ממש מעופש. ולכן, כל מי שאוהב קפה ומכיר את ההבדל, מעדיף לטחון ממש לפני הכנת הקפה.
עכשיו עולה השאלה, האם סכינים קרמיים או ממתכת.
היום מקובל להשתמש בסכינים קרמיות במטחנות ידניות קטנות ובמכונות אוטומטיות, הסיבה העיקרית מחיר. אז האם אכן הם טובים יותר? בואו נבחן את היתרונות והחסרונות של כל סוג:
היתרונות של סכינים קרמיים:smiley
  • סכינים קרמיים לא מתחממים.
  • סכינים קרמיים לא מחלידים
  • סכינים קרמיים זולים הרבה יותר
החסרונות של סכינים קרמיים:
  • שבירים, כל אבן או חתיכת מתכת עלולה לשבור אותם.
  • אסור להגיע למגע בין הסכינים שעלולים להשבר, לכן קשה לדייק בטחינה דקה.
  • בגלל רגישותם לשבר, קוטר הסכינים לא יכול להיות גדול.
  • טחינה פחות אחידה
היתרונות של סכיני מתכת:
  • יותר מדויקים, ניתן להגיע לרמות טחינה דקות מאד.
  • חזקים ועמידים יותר ממטחנה קרמית.
  • ניתן להגיע לקטרים גדולים שמאפשר דיוק רב ומהירות טחינה גבוהה.
חסרונות של סכיני מתכת:
  • עלולים להחליד - אלה אם הם עשויים מנירוסטה או מטיטניום
  • מוליכים חום ולכן הסכינים מתחממים
ועכשיו קצת עובדות.
1 - בטחינת קפה נוצר חום! במהלך החיכוך והפיצוח של הפולים משתחררת אנרגיית חום. החום הזה נספג בקפה ובסכינים. ככול שטוחנים יותר דק נוצר יותר חום. וכמובן ככול שטוחנים יותר, החום הולך וגדל. (מטחנות מקצועיות לטחינת קפה טורקי הם גדולות מאד עם מערכת קירור מובנית)
2 - היתרון כביכול של סכינים קרמיים בכך שהם "לא מתחממים" הוא לא משמעותי. החום שנוצר חייב להיספג, ומכיוון שהסכינים הקרמיים לא סופגים חום, החום יעבור כולו לקפה בעוד שבסכיני מתכת לפחות חלק מהחום נספג בסכינים.
3 - לא מדובר במטחנות שטוחנות כמות גדולה, בדרך כלל אנו טוחנים מנת אספרסו אחת או כפולה של 20 גרם. גם סכיני מתכת לא יספיקו להתחמם בזמן כזה.
4 - אם רוצים לטחון כמות גדולה של קפה לטחינה דקה של קפה טורקי. למטחנה קרמית קשה להגיע לטחינה כל כך דקה. ולכן בדרך כלל ישתמשו במטחנת מתכת עם סכינים גדולות המפזרות את החום - ולמרות זאת הקפה מתחמם ויש להקפיד לא להרוס אותו.
מסקנה -
סכינים קרמיות לא בהכרח טובים יותר עדיף בדרך כלל להשתמש בסכיני מתכת. 
--------------
אנו מודים לך שהקדשת מזמנך לקרוא מאמר זה. נשמח לשמוע את דעתך ולקבל משוב על המאמר. אם יש לך ניסיון הקשור לנושא המאמר, אנו נשמח אם שתשתף/פי אותנו בידע שלך. וכמו תמיד, אנו מזמינים אותך להירשם למייל שלנו כדי שתוכל/י להתעדכן לגבי מאמרים ועדכונים חדשים על עולם הקפה.
כל הזכויות שמורות
פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ
הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה צדוק אשר המומחה בקליית קפה.
המידע שנכתב בפוסט נכתב על סמך הידע האישי שלי. ניתן להעתיק אותו עם צייון המקור.

השאירו תגובה

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.