מכונות אספרסו מקצועיות
מכונת אספרסו מקצועית היא מכונה עם ראש אחד המתאימה לבית או לעסקים קטנים. (אפשר להשתמש בה גם למכונת אספרסו גיבוי לבתי קפה)
ניתן להגדיר מכונה אספרסו מקצועית בהתאם לפרמטרים באים:



- מכונת אספרסו לקפה טחון 
- מכונת אספרסו שמאפשרת להקציף חלב ולהכין אספרסו בו זמנית
 - ידית מקצועית (בלי מגביר קרמה) בדרך כלל ידית בקוטר 58 ממ
- ניתן להכין משקאות קפה (אספרסו/קפוצ'ינו) ברצף, ללא מגבלה
- משטח חימום כוסות מעל
- שסתום תלת כיווני המשחרר את הלחץ בידית מיד עם סיום הכנת האספרסו (ראו שסתום תלת כיווני)

המאפיין העיקרי במכונת אספרסו מקצועית היא שיטת החימום. קיימות 2 שיטות חימום עיקריות: מכונת אספרסו עם 2 דוודים,  ומכונת אספרסו עם מחליף חום.

שני דוודים - למכונה יש דוד קטן יחסית (בין 0.3-0.5 ליטר) עם והמים בו מחוממים בעזרת גוף חימום לכ-90 מעלות צלזיוס המיועד להכנת האספרסו.
ודוד גדול יחסית של (1.5 ליטר עד 5 ליטר) להפקת מים חמים וקיטור להקצפת החלב, שהמים בו נמצאים בטמפרטורה של כ-120 מעלות.
מכונות אלו מכילות בדרך כלל מערכת לקביעת הטמפרטורות והלחץ (PID)
  • יתרונות -
    • בזמן הכנת אספרסו ניתן להקציף חלב בו זמנית
    • טמפרטורת חליטה מדויקת - ניתן לקבוע אותה
    • כמות קיטור כמעט בלתי מוגבלת
    • מי שמכין בדרך כלל אספרסו יכול לכבות את דוד הקיטור ולחסוך חשמל וזמן
  • חסרונות -
    • מחיר גבוה יותר משיטת מחליף חום
    • צריכת חשמל גבוהה
מחליף חום - שיטה זו היא השיטה הנפוצה ברוב מכונות האספרסו המקצועיות. מחליף החום שומר את מירב היתרונות של חימום בשני דוודים בלי צורך ב-2 גופי חימום. ולכן היא כדאית הן במחיר היצור והן מבחינת התחזוקה. 
למכונה יש דוד חימום גדול יחסית של (1.5 ליטר עד 5 ליטר) להפקת מים חמים וקיטור להקצפת החלב. לתוך הדוד הזה מכניסים דוד קטן יותר ללא גוף חימום. המים בדוד הגדול המחוממים ליצירת קיטור ע"י גוף חימום טבול רגיל, מחממים את המים בדוד הפנימי בעזרת המים החמים שעוטפים אותו. 
  • יתרונות -
    • מחיר נמוך ממכונה עם 2 דוודים
    • צריכת חשמל נמוכה ממכונה על 2 דוודים
    • בזמן הכנת אספרסו ניתן להקציף חלב בו זמנית
    • כמות קיטור כמעט בלתי מוגבלת
  • חסרונות -
    • טמפרטורת המים לאספרסו לא מדוייקת, ועם המכונה עמדה זמן מה יש לעשות קירור קל הנקרא שטיפת קירור (Cooling Flush)
מכונות אספרסו מקצועיות

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום