מה זה אספרסו טוניק

באחד הבקרים בשנת 2007 הגיעו עובדי בית קפה באוסלו לעבודה, עייפים לאחר מסיבה שחגגו

ערב קודם. אחד העובדים שרצה "להעיר" את החברה לקח קרח, מזג לתוכו טוניק שנשאר מהמסיבה והוסיף אספרסו כפול. המשקה היה טעים ומרענן.

כמה חודשים לאחר מכן החליטו שני עובדים אן לונל (Anne Lunell) וצ'ארלס ניסטראנד (Charles Nystrand), שהיו בעלי ניסיון עשיר בתחום הקפה, לפתוח בית קליה ובית קפה בוטיק בעיר הלסינגבורג, שבשוודיה בשם Koppi – Fine Coffee Roasters. בבית הקפה הם החליטו להכניס לתפריט המשקאות את המשקה ששתו לאחר המסיבה באוסלו וקראו לו "קפה טוניק". המשקה הקר הפך למשקה הנמכר ביותר שלהם. 

קפה טוניק שהפך במקומות אחרים ל"אספרסו טוניק" התחיל להופיע בבתי קפה ברחבי סקנדינביה, ואחר כך גם באירופה, צפון אמריקה, ו־אסיה. כתבות עליו הופיעו במגזינים מובילים כמו New York Times,‏ Food & Wine ועוד – והוא זכה לכינוי "משקה הקיץ האולטימטיבי".

אז מהו אספרסו טוניק?

אספרסו טוניק הוא משקה קר, מרענן המשלב בין הקרירות והעוקצנות של מי הטוניק המוגזים עם האספרסו החזק. פרוסת הלימון או הפלח התפוז על דופן הכוס מוסיף את החמיצות המגבירה את תחושה הרעננות.

השילוב בין הקפה המריר והחומצי לבין המתיקות ומים המוגזים של הטוניק יוצר טעמים מורכבים ורעננים.

המשקה מתאים במיוחד לאוהבי קפה שמחפשים חוויה חדשה, פחות שגרתית וקרירה לימי הקיץ

איך מכינים אספרסו טוניק?

ממלאים כוס גדולה גבוהה בקוביות קרח.

מוסיפים כ-150 מ"ל מי טוניק מוגזים.

מוזגים אספרסו כפול חם בעדינות לתוך הכוס. – שימו לב לא לשפוך את האספרסו בבת אחת. כאשר מוזגים את האספרסו מעל הטוניק, נוצרות לעיתים שתי שכבות נפרדות עם שכבת קצף דקה למעלה.

מוסיפים פרוסת לימון או פלח תפוז על דופן הכוס לקישוט ולרעננות נוספת.

מכניסים קש ומגישים.

כיום, אספרסו טוניק הפך למשקה קבוע בתפריטים של הרבה בתי קפה מודרניים ברחבי העולם. ובמקביל החלו לייצר גם ווריאציות של חליטה קרה (cold Brew) וכמובן גרסאות עם אלכוהול ואפילו החלו לשווק בקבוקים ופחיות של המשקה.

 

השאירו תגובה

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.