10 משקאות מרחבי העולם

להלן 10 משקאות קפה ממספר מדינות בעולם

1 - קִישֵר (Qishr) - תימן
משקה תימני עשוי מקליפות פולי קפה מיובשות, מים, ג’ינג’ר ולעיתים קינמון. אין בו קפאין גבוה, והוא חלק מהתרבות התימנית המסורתית.
2 – פרפה (Frappe) – יוון 
משקה יווני מסורתי נעשה עם קפה נמס. מקציפים את הקפה הנמס עם קצת מים עד שמתקבל מרקם קצפי, מוסיפים קרח ויוצקים מעל חלב קר ומי סוכר. יש בתי קפה ביוון שבמקום קרח הם מכניסים קרח מרוסק שביחד עם החלב יוצר מרקם הדומה לגרניטה. לפעמים מוסיפים קצפת מעל לקישוט. 
3 – קפה זינו (Cafezinho) – ברזיל 
קפה זינו מתורגם ל-"קפה קטן" והוא שם נרדף לאירוח בברזיל. הצעת קפה זינו היא כמו הזמנה לשבת ולהירגע, לשחרר דאגות וליהנות משיחה וחברה טובה. בהשוואה לקפה פילטר רגיל, בהכנת קפה זינו משתמשים במסנן בד מיוחד והוא מאוד סמיך וחזק. הוא אפילו יותר מרוכז מאספרסו ומוגש מאוד מתוק ללא חלב או שמנת.
4 – ביקה (Bica) – פורטוגל 
ביקה זו גרסה פורטוגלית לאספרסו, אך יש לה כמה הבחנות מהמשקה האיטלקי המסורתי. הוא משקה ארוך יותר מאספרסו טיפוסי, קרוב יותר ללונגו, ומשתמש בקפה קלוי בהיר יותר. Bica הוא קיצור של: "Beba Isto Com Açúcar" – "שתה את זה עם סוכר" – ביטוי שנועד לעודד את הפורטוגלים לשתות אספרסו איטלקי חזק כשהוא הוצג לראשונה.
 בפורטוגל, לעיתים מוסיפים כמה כפיות ליקר, אך ניתן להחליף אותו בתבלינים כמו קינמון או נענע כאלטרנטיבה טבעונית.
5 – קופי טוברק (Kopi Tubruk) – אינדונזיה  
קפה אינדונזי מסורתי שמוכן על ידי ערבוב של קפה מקומי חזק טחון דק עם מים רותחים, בלי סינון מה שמכונה אצלנו קפה בוץ. באינדונזיה מוסיפים בדרך כלל סוכר, ויש בתי קפה שמגישים אותו עם חלב מרוכז ממותק.
טעם הקפה חזק, בוצי, ולמרות שאנחנו רגילים לקפה בוץ, בגלל סוג הפולים טעם הקפה שונה ויש לו אופי אינדונזי מובהק. באינדונזיה, כשאומרים "קופי", מתכוונים בדרך כלל ל-Kopi Tubruk.
6 – קָא פֶה סּוּאַה דָּא (Cà Phê Sữa Đá) – וויטנאם 
קפה קא פה סואה דה הוא המשקה הקפה הנפוץ ביותר בווייטנאם שמבוסס על קפה עם חלב מרוכז וקרח.
פרוש שם המשקה Cà Phê = קפה ; Sữa = חלב ; Đá = קרח. את המשקה מכינים אותו עם קפה רובוסטה וייטנאמי כהה טחון שמניחים במסננת נירוסטה קטנה הנקראת פין (phin).
מוזגים מים רותחים והקפה מטפטף לאט לתוך כוס עם חלב מרוכז מתוק בתחתית, מוסיפים קרח – וזהו.
הוא נפוץ במיוחד כי הוא מתאים לאקלים החם והלח של וייטנאם, שיטת ההכנה שלו פשוטה וזולה, השילוב של קפה חזק עם מתיקות קרמית הפך למזוהה עם התרבות המקומית.
7 – מֵלַאנְזֶ'  (Melange) – אוסטריה
משקה הקפה האוסטרי הקלאסי. הקפה מזכיר לאטה או קפוצ'ינו, אך עם טוויסט מקומי. המשקה מכיל מנת אספרסו, חלב מאודה, וקצף חלב – בשכבות מאוזנות. מוגש לרוב בכוס זכוכית או ספל, עם כוס מים קטנה בצד (כמנהג אוסטרי נפוץ).
למה הוא נפוץ? 
זהו המשקה המזוהה ביותר עם בתי הקפה של וינה, חלק מהתרבות וההיסטוריה המקומית. 

8 – קפה או לה – (Cafe au Lait) – צרפת  
קפה או לֶה הוא קפה צרפתי, שמכיל מנת אספרסו שמעליה חלב מחומם. המשקה הוא צרפתי במקור שהתפשט למדינות אירופאיות נוספות. תכולת המשקה והיחס בין הרכיבים משתנים ממדינה למדינה.
9 – קפה פסאדו (Café Pasado) – פרו, אקוודור
קפה מסורתי בפרו ואקוודור, ששותים אותו בכל שעה ביום, בכל מקום בבית, במשרד או ברחוב. משקה קפה המבוסס על הכנת תמצית קפה מרוכזת – קצת בדומה ל"קפה בוץ" – אך בטכניקה מקומית מיוחדת. קפה פסאדו בתרגום זה "קפה שעבר" הכוונה המים "עברו" דרך הקפה.
את קפה פסאדו מכינים בעזרת כלי חליטה איטי דמוי V60 או מכשירי טפטוף אחרים, לרוב מזכוכית או מתכת. משתמשים בכמות גדולה של קפה טחון ביחס למים, והתוצאה היא תמצית קפה מרוכזת, כהה, חזקה ובעלת גוף עשיר. התמצית נשמרת בצנצנת ומוהלים אותה לפי הצורך. מוסיפים כף או שתיים מהתמצית לכוס, ואז יוצקים מים חמים כמו שמכינים נס קפה אבל בטעם עמוק יותר. יש מקומות שמוסיפים חלב (קון לצ'ה).
10 - קפה יוּאַנְיָאנְג (Yuanyang) – הונג קונג [ידוע גם בשם יוּן-יוּנְג (Yuenyeung)] 
יוּאַנְיָאנְג הוא משקה פופולרי מאוד בהונג קונג, המשלב קפה שחור עם תה חלב בסגנון הונג קונגי. המשקה נחשב לאחד הסמלים הקולינריים הבולטים של העיר ונמצא כמעט בכל מסעדה ובתי קפה מקומיים בסגנון מערבי-אסייתי ואפילו ברשתות בינלאומיות כמו סטארבקס, שהציעה גרסה משלה למשקה.

השאירו תגובה

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.