למעשה מדובר במכשיר העובד כמו פילטר בטפטוף.
מכונת הקפה נפוליטנית, הידועה גם בשם Cuccumella, היא שיטת מיצוי קפה איטלקית טיפוסית, למרות שהיא למעשה הומצאה על ידי צרפתי לפני כמעט מאתיים שנה.
מכונת הקפה הזו, היא המקבילה למקינטה, ובאיטליה משתמשים בה חלק מהתושבים להכנת קפה בבית.
לנפוליטנה יש גם משמעות תרבותית בנאפולי והיא מייצגת גישה טקסית ואיטית יותר להכנת הקפה.
אם משווים אותה למקינטה הנפוליטנה מבוססת על כוח המשיכה להכנת הקפה, בעוד שהמקינטה משתמשת בלחץ הקיטור כדי לדחוף את המים החמים.
הנפוליטנה מייצרת חליטה פחות אינטנסיבית בהשוואה למקינטה.
בסך הכל, הנפוליטנה זהו מותג היסטורי ותרבותי של הקפה הנפוליטני. הוא מציע דרך פשוטה אך מתגמלת להכנת קפה חזק וטעים עבור אלה שמעריכים חווית בישול מסורתית ומעשית.
-
"מיכל הזרבובית" המיכל עם המשפך והידית וחור קטן.
-
"מיכל הקפה" מיכל עם תחתית מחוררת שבו מכניסים את הקפה הטחון.
- "פילטר הקפה" משמש כמכסה למיכל הקפה.
-
"מיכל המים" עם ידית בלי זרבובית.
- "מכסה".
- מלאו את "מיכל הקפה" בקפה טחון גס, לא דוחסים
- סגרו את "מיכל הקפה" במכסה שהוא למעשה הפילטר
- הכניסו את "מיכל הקפה" (זה שפתוח למטה) לתוך מיכל המים כאשר הקפה הטחון למעלה
- סגרו את 2 המיכלים ב"מיכל הזרבובית" כך שהזרבובית כלפי מטה והידיות אחד מול השני
- הניחו את המכשיר על הגז (או מקור חום אחר) הקפידו על אש קטנה
- שימו לב שיש חור קטן בחלק העליון של "מיכל המים"
- כאשר מתחיל לטפטף מים מהחור הקטן מורידים את המכשיר מהאש והופכים אותו
- לא להיבהל - דרך החור יוצא סילון דק של מים למשך זמן קצר
- הרימו את החלק העליון והמתינו עד שהמים כולם ירדו