בהרבה מקומות בעולם, קפה פלנג'ר או כפי שהוא נקרא בעולם French Press (קפה לחיצה צרפתי) הוא הקפה האולטימטיבי.
המכשיר מורכב מקנקן (בדרך כלל מזכוכית), מכסה שדרכו עובר מוט, המחובר למסננת. משרים בכלי קפה טחון גס עם מים חמים למשך מספר דקות. המים סופחים את השמן והארומה של הקפה ואז מורידים את המסננת ואיתה את המשקעים לתחתית הכלי. מתקבל קפה צלול, נקי ונעים ללגימה
איך מכינים קפה טוב בפלנג'ר?
- מניחים את הפלנג'ר במקום יבש ולא חלק.
- שולפים את המכסה המחובר לידית ולפילטר ומניחים אותם בצד.
- עבור כל ספל קפה מכניסים כפית גדושה קפה טחון גס לתוך הקנקן. קפה טחון דק מידי סותם את רשת המסננת ומקשה על הלחיצה.
- מוזגים מים חמים (לא רותחים, לאחר שהמים רתוחים יש להמתין כחצי דקה לפני שמוזגים אותם) לתוך הקנקן. אסור למלא את הקנקן עד שפתו, מפלס המים צריך להיות לפחות 2 ס"מ מתחת לשפת הקנקן.
- בוחשים בעדינות את המים והקפה בעזרת כפית עץ או פלסטיק עמיד. רצוי לא להשתמש בכפית מתכת, העלולה לסדוק את הזכוכית החמה.
- סוגרים את הכלי במכסה עם המסננת וממתינים כ-4 דקות, עד שהמים סופחים היטב את ארומת הקפה.
- ביד אחת אוחזים בידית הקנקן, וביד השניה דוחפים בעדינות את מוט המסננת לתחתית הקנקן, תוך הפעלת לחץ מינימלי. חשוב להקפיד שהלחיצה תהיה ישר כלפי מטה ולא באלכסון. אם קשה מאוד להוריד את המסננת, אסור להפעיל לחץ קיצוני, יש להוציא את המסננת, לבחוש, ולחזור על הפעולה.
- מוזגים את הקפה הצלול לספלים.
- לאחר השימוש יש להוציא את המסננת ולשטוף אותה היטב.
תגובה אחת
מוטי
האם מותר לשטוף את הפלאנג’ר במדיח כלים?
11