טחינת קפה טורקי (נקרא בעולם גם Middle Eastern Coffee) או קפה בוץ היא הטחינה הדקה ביותר של קפה. הטחינה היא למעשה טחינה לאבקה.
קשה לכם להחליט? מתלבטים? תמיד תוכלו להתייעץ עם המומחים בשטרנ'ס קפה ולרכוש במקום את המטחנה המתאימה לכם צור קשר.
לא כל מטחנת קפה מסוגלת להגיע לעובי טחינה כה דק.
להלן המטחנות המתאימות לטחינה לקפה טורקי/בוץ
מטחנה ידנית. | במטחנות ידניות ניתן לכוון את עובי הטחינה לטחינה דקה ביותר - הבעיה, לוקח הרבה זמן, וסיבוב הידית כדי להגיע לכמות סבירה. | |
מטחנת להבים בנויה משתי סכינים המסתובבים במהירות ומנפצים את פולי הקפה, ממש כמו בלנדר. ככול שטוחנים יותר זמן, הקפה הופך לדק יותר.הבעיות: ככול שטוחנים יותר, הקפה מתחמם יותר. לכן יש לטחון ולהפסיק חליפות. כמו כן הטחינה לא אחידה, חלק מהשבבים גדולים וחלקם קטנים. לכן כדי להגיע לאבקה, יש לטחון זמן רב ולהיזהר שהקפה לא ישרף. | ||
מטחנת קפה מקצועית | מטחנת קפה, המבוססת על גלגלי שינים, חייבת להיות מספיק חזקה כדי לטחון דק. לא כל המטחנות מסוגלות להגיע לכך. לכן אם רוצים לטחון לקפה טורקי/בוץ חייבים מטחנה מתאימה. גם מטחנות אלו מוגבלות ביכולת לטחון כמויות. מומלץ לטחון כל פעם בין 100 ל-250 גרם. באם רוצים לטחון כמות גדולה יותר יש להשתמש במטחנות גדולות המתאימות לכך. |
כדי לקבל מידע על מטחנות מתאימות אפשר להיכנס לטבלת ההשוואה