Bourbon בורבון
אחד מזני הערביקה החשובים בעולם מבחינה תרבותית וגנטית, הידוע באיכות מעולה בספל הקפה והגדל בגבהים הגבוהים ביותר.
בורבון הוא המפורסם ביותר מבין תתי הזנים הקשורים אליו. זהו תת זן המאופיין ביבול נמוך יחסית, רגיש מאד למחלות אבל איכות כוס מעולה.
מיסיונרים צרפתים הכניסו את הבורבון מתימן לאי בורבון (כיום לה ראוניון) - והעניקו לו את השם שנשאר עד היום - בתחילת המאה ה-17. עד אמצע המאה ה-19, בורבון לא עזב את האי. אבל החל מאמצע שנות ה-1800, המגוון התפשט לאזורים חדשים בעולם כאשר המיסיונרים עברו לבסס דריסת רגל באפריקה ובאמריקה. תת זן הבורבון הובא לברזיל בסביבות שנת 1860, ומשם התפשט במהירות צפונה לאזורים אחרים של דרום ומרכז אמריקה, שם הוא מעובד עד היום. כאן הוא התערבב עם זנים אחרים הקשורים לבורבון, שהובאו מהודו ומאתיופה. כיום, ישנם תת זנים רבים דמויי בורבון הנמצאים במזרח אפריקה, אך אף אחד מהם אינו תואם בדיוק את תת זן הבורבון המובהק שניתן למצוא באמריקה הלטינית. כיום באמריקה הלטינית, הבורבון עצמו הוחלף במידה רבה בזנים שיצאו ממנו (בעיקר קלטורה, קטואי ומנודו נובו (Caturra, Catuai, and Mundo Novo), למרות שבורבון עצמו הוא עדיין מעובד באל סלבדור, גואטמלה, הונדורס ופרו.