קפה פסאדו - Café Pasado

קפה פסאדו (Café Pasado) – הוא קפה מסורתי המקובל בפרו ואקוודור (וביעדים נוספים בדרום אמריקה), ששותים אותו בכל שעה ביום, בכל מקום בבית, במשרד או ברחוב. משקה קפה המבוסס על הכנת תמצית קפה מרוכזת – קצת בדומה ל"קפה בוץ" – אך מרוכז יותר ומכינים אותו בטכניקה מקומית מיוחדת. 
קפה פסאדו, באנגלית לפעמים קוראים גם קפה פילטר בטפטוף איטי“filtered/slow-drip coffee”) ) ובתרגום חופשי זה "קפה שעבר", והכוונה המים "עברו" דרך הקפה.
את קפה פסאדו מכינים בעזרת כלי חליטה איטי דמוי V60 או מכשירי טפטוף אחרים, לרוב מזכוכית או מתכת. משתמשים בכמות גדולה של קפה טחון ביחס למים, והתוצאה היא תמצית קפה מרוכזת, כהה, חזקה ובעלת גוף עשיר. התמצית נשמרת בצנצנת ומוהלים אותה לפי הצורך. מוסיפים כף או שתיים מהתמצית לכוס, ואז יוצקים מים חמים כמו שמכינים נס קפה אבל בטעם עמוק יותר. יש מקומות שמוסיפים חלב (קון לצ'ה)
ההכנה
חולטים כמות גדולה של קפה טחון דק יחסית לקפה פילטר רגיל באמצעות מכשירי חליטה רגילים כמו עם פילטר נייר או בד. הקפה המצטבר הוא תמצית מרוכזת ממש סירופית. לפני ההגשה מדללים אותה במים חמים לפי חוזק רצוי.
איך מגישים בפרו ובתרבות המקומית
בפרו קפה פסאדו נפוץ בכל מקום, בבתי קפה, מסעדות, בתי מלון ובבתים הפרטיים. קפה פסאדו הוא חלק מטקסי הקפה המקומיים והוגדר כ"שיטת מזיגה איטית" שמדגישה טעמי הפולים הפרואניים. בבתי הקפה ובמסעדות מודרניות תמצאו גם וריאציות ושילובים עם חלב. 
בפרו נוהגים לשים את התמצית בצד, ואז כל שותה מוזג לעצמו לפי החוזק שהוא רוצה: השותה לוקח קצת תמצית בכוס, ומוסיף מים  חמים עד לדרגת החוזק שהוא אוהב.
חשוב לשים לב, במקומות רבים בפרו כשתבקשו קפה, לא תמיד תקבלו קפה פסאדו, תקבלו נס קפה, (שהוא גם נפוץ מאוד), לכן רצוי לבקש פסאדו במפורש
היחס בין קפה למים
אין סטנדרט רשמי אחיד, אבל לפי מומחי הקפה הפרואניים:
• יחס מקובל עומד על 1:10 עד ל- 1:12 – כלומר 10–12 מ"ל מים לכל גרם קפה טחון.
• בפועל משתמשים בכ־ 20 עד 25 גרם קפה טחון לכמות מים חמים של 200 עד 250 מ"ל.
• מכיוון שהקפה בפסאדו מתקבלת תמצית חזקה יחסית. יש כאלו ששותים אותה כמות שהיא (כמו אספרסו כפול)
מתכון פשוט (להכנה ביתית במהירות)
1. טוחנים כ 25 גרם פולי קפה בטחינה בינונית.
2. מכניסים לפילטר נייר או בד, או לפרקולטור ומעברים כ- 250 מ"ל מים חמים לאט השאיפה היא תמצית מרוכזת.
3. יוצקים כ-50 עד 60 מ"ל מהתמצית לכוס ומוסיפים מים חמים לפי הטעם. מתחילים בכמות קטנה של מים ומגדילים עד שמקבלים את חוזק הקפה שמתאים לכם. 
4. לפעמים מוסיפים גם חלב – קון לצ'ה (Con Leche) 

Оставить комментарий

Этот веб-сайт защищается hCaptcha. Применяются Политика конфиденциальности и Условия использования hCaptcha.